Index Vakbarát Hírportál

Nyerj kisfilmmel ezer eurót

2012.03.02. 12:29

A négy visegrádi ország legjobb rövidfilmjeit keresi a Daazo.com rövidfilmes oldal: a Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló áprilisi turnén pályakezdő fiatal filmesek munkáit mutatják be. Krakkó, Prága, Pozsony és Budapest egy-egy estére vendégül látja a rövidfilmeket alkotóikkal együtt, a programot egy workshop is kiegészíti, és a végén valaki megnyeri az 1000 eurós fődíjat.

A “Visegrad Shorts on Tour” utazó kisfilmfesztivál a visegrádi régió legjobb kisfilmjeit és alkotóit mutatja be. A eseménysorozat 2012. április 12-én indul Krakkóban, Prágában április 14-én vetítenek majd, Pozsonyba április 15-én érnek a kisfilmek, végül az esemény április 17-én Budapesten fejeződik be. Hat kiválasztott rendező utazik majd a filmekkel együtt, hogy bemutassa alkotását az egyes országokban: a budapesti zárórendezvényen a közönségdíj mellett az 1000 eurós Visegrad Shortfilm Award fődíj is gazdára talál. A kisfilmek a vetítéssorozat után felkerülnek a Daazo-ra is, ahol az online közösség is kiválaszhatja a kedvencét.

A pályázat jelentkezési határideje: 2012. március 23. (a pályázati kiírása, a jelentkezési lap, a nevezési feltételek). A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával meghirdetett pályázatot a cseh Kino Praha, a szlovák OZ Publikum és a Krakkói Filmalap együttműködésével valósul meg.