Index Vakbarát Hírportál

Bruce Willis már túl öreg akcióhősnek?

2012.04.12. 09:09 Módosítva: 2012.04.12. 09:17
Közepes filmekkel kell beérnünk a héten: Bruce Willis mellékszerepben haknizik, Amanda Seyfried képzelt sorozatgyilkost üldöz, egy ötvenes pár meg görcsösen mentené a félresiklott házasságát.

Az igazság nyomában

Úgy látszik, Bruce Willis 57 évesen túl öreg akcióhősnek: Az igazság nyomában-ban már csak a korrupt CIA-ügynök szerepét kapta meg, és a feleannyi idős Henry Cavill (a leendő Superman) lövöldözi-ugrálja végig a filmet helyette. Pedig a rendező, Mabrouk El Mechri korábban már megkoronázott egy kiöregedett akciósztárt: Van Damme vele forgatta le a saját életével szembenéző JCVD-t. Willis ezúttal egy vitorlázó családapának álcázott kormányügynök, aki egy országhatárokon átívelő konspiráció miatt még a saját fia (Cavill) elől is elbújik, aztán meg fegyvert fog rá. Ahogy kuszálódnak az események, az összezavarodott gyerek már csak az apja régi ügynöktársában (Sigourney Weaver) bízhat. A filmről eddig csak pár negatív kritika jelent meg, a Time Out London például olyanokat írt, hogy Az igazság nyomában "a Taken halvány másolata, mivel mindkettőben európai helyszínen akciózik az amerikai hős" és hogy "Bruce Willisről egy percig sem hisszük el, hogy kulturális attasé". Mivel az amerikai premier csak szeptemberben lesz, bevételi adatokkal nem szolgálhatunk. (IMDb: 5,2 pont, Rottentomatoes: -)

Elveszett

A héten egy nőrabló gyilkost üldöz a Mamma Mia! szöszije, Amanda Seyfried, bár a kritikusokat egyáltalán nem hatotta meg. A Variety szerint az Elveszett egy "gyenge pulzusú thriller, ami azonnal eltűnik az emlékezetünkből a stáblista után", a Rolling Stone azt írta, "felejtős", az Entertainment Weekly pedig a Scooby Doo-rajzfilmek színvonalához hasonlította a végét. Ezek után nem csoda, ha a február 24-i premier óta mindössze 12,5 millió dollárnyi bevételt termelt. (IMDb: 5,4 pont, Rottentomatoes: 11 százalék)

Tétova félrelépők

William Hurt és Isabella Rossellini az Oscar-díjas Costa-Gavras lányával, Julie Gavrasszal forgattak filmet egy kapuzárási pánikkal küzdő ötvenes párról. A film a szokásos kérdéseket teszi fel (idézet a forgalmazó tartalomismertetőjéből: Vajon hátralévő életüket egymással képzelik el? Még mindig él a szerelem, a szenvedély a másik iránt? Lehet-e, kell-e valamit tenni az öregedés ellen?), miközben a férj fiatal husikat bámul, a feleség pedig egy jóképű doktorral flörtöl. (IMDb: 6 pont, Rottentomatoes: 40 százalék)