Index Vakbarát Hírportál

Razzia a Die Hard 5-ben

2012.05.04. 10:12

A Vörösmarty utcai autós üldözés, a Nyugati pályaudvar melletti gengszterbuli és a NÉKOSZ-székház erkélyjelenete után csütörtök éjjel a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilika előtt folytatódott a Die Hard 5 budapesti forgatása. A filmnek megvan a hivatalos magyar címe: Die Hard - Drágább, mint az életed.

 Bár a stáb az egész Bajcsyt lefoglalta és a környező utcákból is kitiltották éjszakára az autókat, látványos munka csak a Révay utca sarkán, a G-Star Raw előtt folyt. Itt vettek fel egy külső jelenetet drága sportautókkal és miniszoknyás nőkkel a Mix étteremben egy hete leforgatott maffiózós bulihoz, amiben John McClane fia, Jack kezdett el lövöldözni.

Az atlétatrikós akcióhős helyett most is a fia, Jack McClane (Jai Courtney) volt a jelenet főszereplője, aki a Révay utcai saroképületből kialakított moszkvai diszkóba ment be, hogy ott végezzen egy orosz gengszterrel (a belső lövöldöző jelenetet vették fel egy hete a Nyugati mellett egy étteremben). Az éjjeli forgatás során a gengszterklub elé többször is beállt egy hófehér Rolls-Royce limuzin és egy piros sportkocsi, amiből koktélruhás nők mentek be a klubba. Ezután következett a jelenet izgalmasabb része: két orosz rendőrautónak átalakított Ford Focus a T.J. Hookerből jól ismert satufékes farolással kivágódott a Lázár utcából, és szirénázva megállt a gengsztertanya előtt.

A jelenetben azok a magyar autók is részt vettek díszítő elemként, orosz rendszámmal, amikről korábban megírtuk, hogy a sofőrjeik napi 30 ezer forintot kapnak a statisztáskodásért. Az autós statiszták többnyire kurvás miniszoknyában és öltönyben-nyakkendőben mutatkoztak.

Bruce Willis sajnos erről a forgatási napról is hiányzott. Az egyik stábtag szerint a sztár szerződése eleve szigorúan kiköti, hogy az érkezése utáni 4 napban bármit is csináljon, az esti szemerkélő eső miatt pedig nem volt kedve kinézni a Bajcsy-Zsilinszky útra.

Misitt rejtnevű olvasónk ezt írta: "Na, ma éjjel belenéztem a Bruce Willis-film forgatásába a Bajcsyn, az mindenesetre kiderült, hogy halálosan unalmas filmet forgatni, több száz ember rak össze egy pár másodperces, vagy legfeljebb egyperces jelenetet estétől reggelig. De annyit megtudtam egy kiemelt statisztától (akit modellként fullban mutat a kamera, és többet is keres a sima statisztáknál), hogy épp egy Antonio nevű karaktert kísér be egy szórakozóhelyre egy modellversenyt nyert magyar csaj, aki szerencsés, mert sok jelenetben lesz benne. Szóval arról az Antonióról (akinek az említett kiemelt statiszta a filmben a bandájába tartozik, és Willis orosz haverja a moszkvai jelenetekben) van szó, akit pár napja már lelőttek. De forgatásilag még csak most kísérik be oda, ahol már lelőtték. A belső a Mix étteremben forgott. A statiszta azt is állította, hogy nem harmadikán érkezett Willis hazánkba, az kamu, már rég itt van, és minden helyszínt szemmel tart titokban, és hogy ezt akarja az utolsó nagy dobásnak szánni életében, semmit nem sajnál ki belőle."

Bulizó, autózó vagy vetkőző statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet Bruce Willis? Azonnal írjon nekünk erre a címre!