Index Vakbarát Hírportál

A Bosszúállók egy nagy Star Wars-nyúlás

2012.05.14. 16:43

Vicces összeállítással bővítjük rendszertelen időközönként jelentkező Innen lopták-sorozatunkat: a Geeks are Sexy blog összeszedte, miben hasonlítanak a Bosszúállók szuperhősei a Csillagok háborúja szereplőire. A lista persze csak poén, ilyen párhuzamokat a filmvilág termésének feléből össze lehetne állítani.

Amerika kapitány = Luke Skywalker: Mindketten szőke lúzerből lettek világmegmentő hősök, miután elmagyarázta nekik egy öreg csóka, hogy csakis ők győzhetik le a gonosz zsarnokot (Vörös Koponya-Darth Vader). Egyikük sem jött össze a film végére a női főhőssel, viszont mindkettőjüknek lett egy csicsás, egyedi szuperfegyvere (pajzs-fénykard).

Tony Stark = Han Solo: A nagypofájú, sötét hajú zsivány, aki a történet végére bebizonyítja, hogy a pénzen kívül a világ megmentése is fontos neki, mert hogy igenis vannak érzelmei. Mindig övé a film végén a nő.

Hulk = Csubakka: Az iszonyú erejű, kommunikációs nehézségekkel küzdő sidekickek mintapéldányai. A látszat ellenére mindketten hihetetlen mértékű tudományos ismeretekkel rendelkeznek.

Thor és Loki = Obi-Wan és Anakin: Egymásra testvérként tekintő férfiak, akik később leggyűlöltebb ellenségekké válnak. Imádnak köpenyt hordani, ráadásul mindkét párosból megvolt valamelyik tagnak Natalie Portman.

Nick Fury = Mace Windu: Fölösleges részletezni, a golyófejű, fekete faszagyereket minden geek ismeri és tiszteli.