Index Vakbarát Hírportál

1,18 milliárdos bevételnél jár a Bosszúállók

2012.05.21. 16:43

A Bosszúállók című képregényfilm harmadik hete vezeti az észak-amerikai toplistát, az összbevétele pedig már elérte az 1,18 milliárd dollárt. A hollywoodi boxoffice-elemzők szerint a hét végén az amerikai és a kanadai mozikban bemutatott új produkcióknak, a Csatahajónak és A diktátornak esélye sem volt az 55,1 milliót kaszáló Vasemberék ellen. A Liam Neeson és Rihanna főszereplésével forgatott Csatahajó a várakozásoktól elmaradva 25,4 millió dollárral került a toplista második helyére, míg Sacha Baron Cohen diktátoros vígjátéka csak 17,4 milliót kapart össze.

Az amerikai toplista további helyezettjei:

4. Éjsötét árnyék - 12,8 millió dollár
5. Várandósok - Az a bizonyos 9 hónap - 10,5 millió dollár
6. Keleti nyugalom - Marigold Hotel - 3,25  millió dollár
7. Az éhezők viadala - 3 millió dollár
8. Think Like a Man - 2,7 millió dollár
9. Szerencsecsillag - 1,76 millió dollár
10. Kalózok! A kétballábas banda - 1,45 millió dollár

A tavalyi év azonos időszakában nagyobb volt a mozilátogatási kedv Észak-Amerikában, akkor ugyanis A Karib-tenger kalózai: Idegen vizeken evezett be éppen a filmszínházakba 90 millió dolláros premier hétvégi jegyeladással. Elemzők szerint a Bosszúállók rajongói tábora ugyanakkor nagyon erős. Járványszerűen terjed a fiatal közönség körében, hogy a barátok újra és újra megnézik a filmet. "Mindig örömmel tölt el egy olyan baráti versengés, ami arról szól, hogy ki néz meg többször egy filmet" - szólt elismerően Dave Hollis, a Disney forgalmazási főnöke.

A Bosszúállók a mindenkori sikerlistán már a negyedik helyen áll az Avatar (2,8 milliárd dollár), a Titanic (2,2 milliárd dollár) és a Harry Potter befejező része (1,3 milliárd dollár) után. Szakértők ugyan az adatokkal kapcsolatban megjegyezték, hogy sok régebbi filmnek volt nagyobb közönsége, mint a Bosszúállóknak:a jegyárak növekedése és a 3D-s felár miatt ez a film kevesebb nézővel is nagy bevételt tudott összehozni.