Index Vakbarát Hírportál

Besült a Disney Hófehérkéje

2012.05.23. 11:45

Az idei évben már bemutattak egy Hófehérke-feldolgozást, a Tükröm Tükröm címűt, de a Relativity Media filmjét sem Julia Roberts, sem a rendező Tarsem Singh nem menthette meg a bukástól. A kritikusok gyerekesnek és mesterkéltenek tartották, a nézők pedig nagyon unták a vizuálisan sem túl izgalmas filmet. A mesefigura becsületét a jövő héten bemutatásra kerülő Hófehér és a vadász mentheti meg, amiben Kirsten Stewart a trailerek alapján nem éppen a klasszikus Hófehérke-alakot hozza majd, hiszen a mesében nemigen szerepelt sem a páncél, sem a bazinagy kard, amit lelkesen forgat.

Tavaly még úgy volt, hogy az év második felében a Disney is elővezeti saját remake-jét Order of Seven címmel (A hetek rendje), és a Hanna című akciófilmből ismert Saoirse Ronan főszereplésével, de ez a terv hosszas kínlódás után végképp kútba esett. A filmmel a stúdió úgy tíz évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni, írja a Variety, amikor valamelyik Disney-fejes komolyan jó ötletnek tartotta, hogy a mesét kungfu-harcosokkal forgassák újra. Ezt aztán hamar elvetették, és egy sima akció-kalandfilmet akartak készíteni a hét törpe fölött anyáskodó hercegnő történetéből, amiben Ronan mellett Chow Yun Fat és Djimon Hounsou is szerepelt volna.

A Disney azonban idén nagyot bukott a John Carterrel, amit eleve egy franchise indító darabjának szántak, de a negyedmilliárd dolláros gyártási költség mellé mindössze 278 millió dollárt kapart össze eddig, ami kevés ahhoz, hogy folytatása is legyen a képregényadaptációnak. Az Order of Seven büdzséje a folyamatos átírások és időhúzások közepette szépen felhízott 150 millió dollárra, amit a Disney már nem akart bevállalni. A rendezője az elsőfilmes Michael Gracey lett volna, aki eddig reklámfilmeket forgatott csak, illetve a vizuális effekteken dolgozott pár filmben.

A történetben Hófehérke a 19. századi Hongkongban élő brit nő lett volna, aki egy maroknyi (na jó hét) olyan harcoshoz folyamodik védelemért, akiket hamis vádak miatt banditaként tartanak számon és le akarnak vadászni. Lett volna a történetben egy nagyon gonosz császárnő is, meg sok csatajelenet, majd a végén az elkerülhetlen happy end. A történetet eredetileg Michael Chabon írta, és a címe is más volt (Snow and the Seven). A 2002-es forgatókönyv a mese ikonkus elemei közül az igazmondó tükröt és a gyilkos mostohát is tartalmazta, talán jobb lett volna ezeket a későbbi verziókban is megőrizni.