Index Vakbarát Hírportál

Rajzolt állatok verhetik a Prometheust

2012.06.08. 10:40

A hétvége nagy kérdése az amerikai mozikban az, hogy vajon mit tud kezdeni Ridley Scott Alien-előzményfilmje a Madagaszkár 3 című animációs filmmel, aminek szakemberek máris 60 millió dolláros nyitó hétvégét jósolnak. A scifi egyik vonzereje a korhatárkarika és az igen erős Alien-márka, a Madagaszkárra viszont nemcsak a férfiak, de a nők és a gyerekek is szívesen beülnek, így Scott régóta várt visszatérése a scifi műfajához elég nyögvenyelősen indulhat.

A Madagaszkár-sorozat előző része 2008 novemberében 63,1 millió dollárral nyitott, kis híján fillérre annyival, mint az első rész (61 millió még 2005-ben). A Paramount szeretné, ha a harmadik kaland, amiben a főszereplő állatok ezúttal Európában bonyolódnak kalandokba legalább 55 millió dollárt keressen a péntektől vasárnapig számolt nyitóhétvégén, de ehhez a Prometheusnak is lesz pár szava. A scifitől a Fox meglepetésre csak 30 millió dollárt vár, a szaksajtó viszont inkább 50 millióra taksálja az első körös bevételt.

A Prometheus célközönsége alapvetően férfiakból áll, az előzetes felmérések alapján a nőket annyira nem izgatja fel a film, pedig Michael Fassbendert szokták szeretni. Nagyon magas bevételt a 130 milliós büdzséből összerakott filmtől nem lehet várni, hiszen az R besorolású filmek (ez a 18-as karika az USA-ban) hagyományosan kevesebbet termelnek a pénztárakban, mint szélesebb közönségnek szánt társaik. A Prometheus nemzetközi premierje nem sikerült rosszul, szerdáig 54 millió dollárt keresett 15 országban.