Index Vakbarát Hírportál

Újabb stúdiót épített a Warner London mellett

2012.06.13. 13:14

Megnyílt a Warner Bros. új stúdiókomplexuma London mellett: a 100 millió fontból kibővített Leavesden filmstúdióban egyszerre akár két szuperprodukció is foroghat.

A Warner Bros. napokban átadott új beruházása azt jelzi, hogy a hollywoodi filmvállalat bizalommal és nagy reményekkel tekint a brit filmgyártásra, és általában a produkciós üzletre. Mint közleményükben fogalmaztak, szándékukban áll folytatni a szigetországban a filmek és a televíziós produkciók gyártását.

A nyolcvan hektáros területen fekvő, film- és televíziós felvételekre egyaránt alkalmas létesítményben több hatalmas műterem, Európa egyik legnagyobb fűthető, víz alatti felvételekre alkalmas víztartálya, valamint negyven hektáros "tiszta horizontú" forgatási terület is van a külső forgatások számára.

A Warner Bros., amely a London közelében lévő Leavesden stúdióban forgatta a nagy sikerű nyolc Harry Potter-film zömét, elégedettségét bizonyítva 2010-ben vásárolta meg a létesítményt. A világszerte 7,7 milliárd dolláros jegybevételt hozó Potter-sorozat mellett a Warner a Sherlock Holmes, a Charlie és a csokigyár, valamint a Titánok harca című nagy költségvetésű produkciót is a Leavesdenben forgatta.

Nagy-Britanniában a nagy hollywoodi filmstúdiók közül csak a Warner rendelkezik leányvállalattal. Az új stúdiókomplexum másfélszer akkora, mint a Warner burbanki stúdiója.