Index Vakbarát Hírportál

Csak vinnyogott a Mindörökké rock a mozipénztárakban

2012.06.18. 09:03

Nagy durranásra aligha számítottak a Mindörökké rock (Rock of Ages) készítői a hétvégi premiertől, de azt ők sem nagyon gondolhatták, hogy a sztárszereposztással (Tom Cruise, Russell Brand, Malin Akerman, Bryan Cranston, Alec Baldwin) leforgatott rockmusical ekkorát fog bukni. Ráadásul a mezőny sem volt túl erős, az apák napi hétvégén Cruise kigyúrt rockénekese ellen egy harmatgyenge Adam Sandler vígjáték indult csak.

A bevételi listát így a már korábban bemutatott Madagaszkár 3 és a Prometheus vezette (35,5 és 20,2 millió dolláros hétvégi bevétel), a Mindörökké rock 15 milliót keresett, Adam Sandler fingós-csöcsös új filmje a That's My Boy pedig 13 milliót, ami még a negyedik helyre sem volt elég, mert oda 13,89 millióval a Hófehér és a vadász futott be.

A Mindörökké rock Adam Shankman rendező nem első musical-próbálkozása, többek között ő rendezte a 2007-es Hairspray-t is, és a Glee című tévésorozat pár epizódját is elvállalta. A film a nyolcvanas-kilencvenes évek hajmetál korszakának állít emléket, olyan zenekarok számaival, mint a Twisted Sister, a Poison, a Def Leppard vagy éppen a Journey. A számokat saját maga éneklő Cruise egy csúcson levő, de a kiégés felé kokaincsíkon szánkázó rockénekest alakít a filmben. Broadway-darabból már készetettek sikeres filmet, 2007-ben pont a Hairspray, 2008-ban a Mamma Mia! 25 millió dollárnál is többet keresett a nyitó hétvégén.

A bukta legfőbb okaként a Hollywood Reporter azt emlegeti, hogy Cruise filmje nem igazán a fiatalabb korosztálynak szól, a közönség 75 százaléka a 25 év feletti volt, 62 százalékuk pedig nő, akikben biztos szép emlékeket ébreszt a Poison Unskinny Bop című slágere. A Mindörökké rock ezen a héten kerül a magyar mozikba, de másutt már bemutatkozott, az amerikaihoz hasonlóan csalódást keltő számokkal. Tíz országban mindössze 4,1 millió dollárt keresett, ebből 1,7 milliót a briteknél.