Index Vakbarát Hírportál

A mexikói elnök szigorítana az amerikai fegyvertartási törvényeken

2012.07.23. 15:46

Felipe Calderon mexikói elnök is megszólalat a Sötét lovag: felemelkedés denveri permierjén történt, 12 emberéletet követelő vérengzés apropóján. Calderin szerint ideje lenne, hogy az amerikai képviselőház felülvizsgálja a második alkotmánykiegészítést, azt, ami a fegyvertartáshoz való jogot szabályozza. Calderon egyébként a fegyvertartásról szóló törvényt "hibásnak" titulálta.

Az elnök hivatalos Twitter feedjén közzétett üzenetben azt is leírta, hogy az amerikai törvény miatt "mindenkit sérelem ér". Az elnök szavai annak fényében érhhetők, hogy a országában 2006 óta dúló drogháborúkban eddig óvatos becslések szerint is minmum 50 000 ember vesztette életét.

A Warner Bros. a Sötét lovag: felemelledés Mexikóvárosbeli premierjét ugyan nem halasztotta el úgy, mint a párizsit, de a díszbemutatót övező külsőségeket, azaz a vörös szőnyeges bevonulást, a fotózást és a sajtóturnát lemondták. A premierre eredetileg Christian Bale, Anne Hathaway és Joseph Gordon Levitt, a film három szereplője volt hivatalos. A puccparádét Japánban is törölták a bemutató programjából.