Index Vakbarát Hírportál

Hale Berry, Tom Hanks és Hugh Grant erősíti az első német blockbustert

2012.07.26. 13:19

Majdnem hat perces trailer jelent meg a Cloud Atlas-ról (kb. Felhőtérkép), amiből egyértelműen kiderül, hogy milyen óriási, sőt, gigászi lesz a Wachowski-testvérek és Tom Tykwer közös filmje. A 164 perces eposzhoz készült trailer mindent megmutat, és mégsem mutat meg semmit. Ugrálás az idősíkok, lélegzetelállító tájak és a wachowskisan belassított szétrobbanó tányérok között. És a jelentőségteljes emberi pillantások közepette olyan mélyértelmű monológok hangoznak el, mint hogy „Félelem...Hit...Szerelem: ezek azok az erők, melyek meghatározzák életünket”.

Nagyon úgy tűnik, hogy a németek, akik a filmra a pénzt adják, amerikaiabbak akarnak lenni az amerikaiaknál, és coelhobbak akarnak lenni Coelhonál, de persze a filmből van még 158 perc, amit október 26-án mi is megnézünk, és utána fogunk csak okoskodni.

A brit David Mitchell azonos című könyvéből készült produkciót az első német blockbusterként emlegetik, mivel a forgatás 140 milliósra becsült költségeinek zömét a két német cég, az A Company és az X Filme állták. A Mátrix-trilógia, illetve a Lé meg a Lola sztárrendezői mellett a filmben hemzsegnek az A-listás színészek: feltűnik Tom Hanks, Hugh Grant, Halle Berry és Susan Sarandon is, sőt, Hugo Weaving újra belebújik egy Smith-ügynökéhöz igen hasonló, szívózós karakter bőrébe.