Index Vakbarát Hírportál

Itt az Oszama bin Laden-film első előzetese

2012.08.07. 09:33

Az év egyik legjobban várt filmje az Oszama bin Laden megtalálását és megölését feldolgozó akciófilm az Oscar-díjas Kathryn Bigelow rendezésében. Feltették a netre a decemberben mozikba kerülő film első előzetesét.

A bombák földjénért díjazott rendezőnő már 2008-ban fejébe vette, hogy filmet forgat arról, miképp is próbálták korábban elfogni a terroristavezért. De miután tavaly május 2-án az amerikai kommandósok megölték Bin Ladent, az események felgyorsultak. Bő három héttel később már arról szóltak a hírek, hogy a Columbia Pictures zöldlámpát adott Bigelow filmtervének, amit alaposan átdolgoztak a friss események hatására.

A Zero Dark Thirty főszerepére Jessica Chastain, Mark Strong, Joel Edgerton és Chris Pratt szerződött, és tavaly nyáron már le is forgatták a filmet, főleg indiai helyszíneken. Ahol volt is ebből egy kisebb botrány: tüntettek a film ellen.

A film bemutatója decemberben lesz az eredetileg tervezett október helyett. A forgalmazó azért tolta két hónappal a bemutatót, nehogy Obama-propagandafilmnek tűnjön az őszi, felfokozott hangulatú elnökválasztós időszakban. Az előzetesben nem sok minden történik, de már lehet egy kis sejtésünk azt illetően, hogy milyen jellegű filmre számítsunk.

Bigelow, aki civilben James Cameron exfelesége, korábban olyan thrillereket illetve akciófilmeket rendezett, mint a Kék acél, a Holtpont, a Hullámtörés vagy az Atomcsapda.