Index Vakbarát Hírportál

Mozi helyett a kínai negyedben lesz tömegmészárlás

2012.08.11. 11:40

A Warner Bros úgy döntött, az eredetileg szeptember 7-re tervezett, de 2013 január 11-re elcsúsztatott Ganster Squad-premier mellé a gengszterfilm drámai csúcspontjának számító lövöldözést újra forgatja, és annak helyszínét egy moziból Los Angeles kínai negyedébe teszi át. A stúdió azt követően döntött így, hogy egy ámokfutó 12 embert lőtt agyon a Sötét lovag: felemelkedés július 20-i premierjén Denver egyik elővárosi multiplex mozijában.

A Gangster Squad című film az 1940/50-es évek Los Angelesében játszódik, és arról szól, hogyan próbálta megfékezni a városba betelepülő keleti parti maffiózók térnyerését a rendőrség. A hirhedt gengsztert, Mickey Cohent Sean Penn alakítja majd, mellette Ryan Gosling, Emma Stone és Josh Brolin is szerepel a filmben.

Az ominózus jelent a Hollywood Boulevard leghíresebb mozijában, a Grauman’s Chinese Theatre-ben játszódik (ahol a hírességek kéz- és lábnyomaikat szokták hagyni a betonban). Egy előadás alatt géppisztolyos gengszterek rontanak be a moziba és lőnek válogatás nélkül mindenkire, majd az udvaron és a sugárúton is folytatják az öldöklést. A denveri tragédia közelsége miatt a Warner először úgy döntött, elhalasztja a film permierjét, majd a jelent újraforgatását is elhatározták. Mivel a leszámolás a film egyik kulcsjelenete, annak teljes kivágásáról szó sem lehetett.

A Hollywood Reporter információi szerint a vadonatúj jelenetet augusztus 20-25 között veszik majd fel Chinatownban, és természetesen minden színész, aki érintett benne, azaz Gosling, Brolin, Anthony Mackie, Robert Patrick, Troy Garity és Michael Pena is rábólintott az időpontra. A hetilap szerint a kínai negyed, Los Angeles egyik ikonikus városrésze minden különösebb erőfeszítés nélkül átalakítható úgy, mintha a jelenet az ötvenes években játszódna.