Index Vakbarát Hírportál

Kristen Stewartot kirúgták a Hófehér 2-ből

2012.08.15. 10:40

A Universal Studios úgy döntött, a Hófehér és a vadász folytatásában nem Kristen Stewart lesz az egyik címszereplő, sőt, a folytatásban mostantól nem is lesz Hófehér, csak egy magányos vadász (Chris Hemsworth). A színésznő kirúgása nem túl meglepő, Kristen Stewart nemrég kirobbant botránya fényében meg pláne nem. A színésznő már hónapok óta együtt járt Robert Pattinsonnal, akit a Hófehér és a vadász első részét rendező Rupert Sandersszel csalt meg, ami persze nem annyira szokatlan Hollywoodban sem, csak éppen Sandersnek felsége és gyereke is van, ezt pedig a családbarát filmekre koncentráló, de ettől még iszonyú álszent hollywoodi közeg nehezen nyelte le.

A folytatásra eredetileg Stewart, Hemsworth és Charlize Theron is visszatért volna, a rendezésére Rupert Sanders írt alá és David Koepp, az első film írója dolgozott volna a forgatókönyvön is. A The Hollywood Reporter szerint a folytatásban (spinoffban?) Theron sem kap szerepet, és nem túl valószínű, hogy valóban Sanders rendezheti. Az viszont biztos, hogy Daviod Koeppet inkább kifizeti a Universal, de nem kér tőle forgatókönyvet.

A döntés azért lehet kicsit furcsa, mert a hollywoodi pénzgyárban egy franchise-t nem szokás így megborítani. A Universal még két Hófehér-filmben gondolkodott, és csak a harmadik lett volna a vadász karakterét saját útjára indító spinoff (mint ahogy a Fox kinevelte a Farkast az X-Men-trilógiából). A Hófehér folytatása így már nemigen fog elkészülni soha, pedig az első film 389 millió dollárt hozott a 170 milliós büdzsére. Anyagilag persze jól jár a Universal, hiszen Stewart gázsija a második részre 15-20 millió dollár között mozgott volna.