Index Vakbarát Hírportál

Mindenki imádja a kurvázó plüssmackót

2012.08.23. 14:09
A kritikusok Oscar-díjat adnának a Ted nevű játékmacival bulizó Mark Wahlbergnek. Pucér nőt felfaló krokodilt és rondán megrajzolt Disney-mesét is nézhetünk a héten. Premierek.

Ted

Minden gyerek álmodozik arról, milyen jó lenne, ha életre kelnének a játékai. A kis Johnnynak egy karácsonyi csoda miatt tényleg beszélni kezd a plüssmackója, csak az a baj, hogy még akkor sem hagyja abba, amikor a kis Johnny már negyvenéves alsógatyamodell (Mark Wahlberg), aki szeretné feleségül venni a csaját (Mila Kunis) és kidobni végre a füvezős-káromkodós játékállatot. Az idén 100 éves Universal stúdió fejesei jól tették, hogy a Family Guy Emmy-díjas író-producer-szinkronhangjára, Seth MacFarlane-re bízták legújabb, kanos plüssmacis vígjátékukat, mert az 50 millió dollárból összehozott Ted eddig 351,4 milliót kaszált a mozikban. A film a nézők mellett a kritikusoknak is bejött. A Philadelphia Inquirer már most odaadná az Oscart Mark Wahlbergnek, a Rolling Stone pedig ezt írta: "a Ted hihetetlenül vicces lett, a filmes rendezőként is bemutatkozó McFarlane jól összeszedett mindent, ami felidegesíti a prűdeket". (IMDb: 7,6 pont, Rottentomatoes: 70 százalék)

Államérdekből

Szexcentrikus filmből jött még egy a Ted mellé ezen a héten: a francia író-rendező, Pierre Schöller pszichedelikus drámájában rögtön az első jelenetben felzabálja a krokodil a pucér Brigitte Lo Cicerót, ezért a youtube pornográfiára hivatkozva az előzetesét is letiltotta. A politikai korrupcióról és intrikákról szóló film főhőse a bajba keveredő francia közlekedési miniszter (Olivier Gourmet), akinek az őrült ámokfutását a kritikusok George Clooney sikerfilmjéhez, A hatalom árnyékában-hoz hasonlították. Az Államérdekből három díjat söpört be a francia Oscar-gálán, a César-díjkiosztón, de nyert tavaly Cannes-ban és idén megkapta a Francia Filmkritikusok Szövetségének díját is. (IMDb: 6,9 pont, Rottentomatoes: százalék)

Szerelem a hatodikon

A szintén francia tévés rendező, Philippe Le Guay utoljára 1990-ben nyert díjat, most viszont egy fesztiválkedvenc szocióvígjátékkal tért vissza az európai filmgyártásba. A Szerelem a hatodikon akár a két háború közötti Magyarországán is játszódhatna: a tágas, nagypolgári lakásban éldegélő, gazdag Jean-Louist (Fabrice Luchini) már nem érdekli az arisztokratikus felesége, mert belehabarodott az új bejárónőjébe (Natalia Verbeke). A feszes mellű lány miatt egyre többször szökik fel a gangos ház hatodik emeletére, és a pórias cselédszálláson egy sokkal emberibb, boldogabb világot talál. (IMDb: 7,1 pont, Rottentomatoes: -)

Csingiling - A szárnyak titka

A Disney évek óta gyártja a csak dvd-n megjelenő, rondán megrajzolt folytatásokat az 1953-as Pán Péterhez, ennek a meseáradatnak az újabb darabja a mostani A szárnyak titka. Csingiling és a tündér barátai ezúttal egy mágikus jégvilágban keresik a bajt meg az új kalandokat. Vigyázat, 6 éves kor fölött már árt az egészségnek! (IMDb: 3,8 pont, Rottentomatoes: -)