Index Vakbarát Hírportál

Már csak 3 hónapot kell várni A hobbitra

2012.09.03. 14:03

Mivel a kétrészesnek indult Hobbit trilógiává bővült, új címeket kaptak az egyes részek – írja a totalfilm. A Tolkien A hobbit című regényéből készülő 3D-s mozi második része a The Hobbit: The Desolation Of Smaug címen fut, a trilógia harmadik része pedig azt a címet kapta, amit eredetileg a másodiknak szántak (The Hobbit: There And Back Again).

Megvannak a hivatalos premierek dátumai is, az első epizód premierjével kapcsolatban nincs változás, A hobbit – Váratlan utazást 2012. december 13-tól láthatjuk. The Desolation Of Smaug egy évvel az első rész után, 2013. december 13-án kerül vászonra, a záró epizódra pedig további hét hónapot kell várni a 2014. július 18-i bemutatóig.

„Rövidebb szünetet akartunk a második és harmadik epizód között”, mondta Dan Fellman, a Warner belföldi forgalmazásért felelős elnöke. „A harmadik rész júliusi bemutatója egyrészt nagyot robbanthat a nyári uborkaszezonban, másrészt a rajongóknak sem kell olyan sokat várniuk a grandiózus eposz befejezésére.”

Smaugnak, az aljas sárkánynak, aki ellen a törpék háborút indítanak, Benedict Cumberbatch (Suszter, szabó, baka, kém, Hadak útján) kölcsönzi a hangját. Cumberbatch nemrég elejtett egy nyilatkozatot arról, hogy a pikkelyes szörnyeteg melyik részben fog felbukkanni a vásznon: „Az első film végén talán még csak a szemem nyílik ki, de a másodikban megkapjátok a maradékot.” Mivel ezt még azelőtt mondta, hogy az eposz trilógiává alakult volna, Smaug debütálása akár a második epizódig is eltolódhat, attól függően, hogy a rendező Peter Jackson hogy szövi össze a történet szálait.