Index Vakbarát Hírportál

100 millió forintot kapnak az artmozik

2012.09.04. 10:59 Módosítva: 2012.09.04. 11:15

Az ez éves pályázatot most írja ki az artmozik támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A 100 milliós keretből maximum 12,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet egy-egy intézmény digitalizálásra. Ezzel a 100 millió forintos pályázattal, amelynek a felhívása a napokban jelent meg a Magyar Közlönyben és a kormany.hu oldalon, az artmozik hagyományos filmtekercsről digitális vetítésre és térhatású 3D technológiára való átállását kívánja támogatni a kulturális tárca. Ilyet utoljára tavaly ősszel indítottak.

A pályázatra azok az önkormányzati tulajdonban lévő, vagy önkormányzati támogatóval rendelkező mozik jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a rájuk vonatkozó jogszabályi feltételeknek, legfeljebb 5 termesek, legalább 25 százalékos önrészt vállalnak, és nem rendelkeznek érvényes virtuális kópiadíj megállapodással. A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy a fejleszteni kívánt mozit két éven keresztül art funkcióval működtetik. Újdonság, hogy azok az intézmények is pályázhatnak, amelyek már rendelkeznek digitális vetítőberendezéssel.

A dokumentációt 2012. október 1-jéig lehet benyújtani a Magyar Államkincstár pályázó székhelye szerint területileg illetékes szervéhez. Az egy összegű, vissza nem térítendő támogatás felső határa pályázatonként 12,5 millió forint. A döntést a miniszter 2012. november 5-ig hozza meg, és legkésőbb november 10-ig közzéteszi kormány honlapján.