Index Vakbarát Hírportál

Van Damme nélkül akarnak Véres játék 2-t

2012.10.10. 11:26

1988-ban készült el a Véres játék (Bloodsport) a harcművészetese filmek Bruce Lee utáni korszakának non plus ultrája, a film, ami elindította a világhír felé a helikopterrúgások és látványos spárgák koronázott királyát, Jean Claude Van Damme-ot. A filmben Van Damme egy Frank Dux nevű karaktert alakít (minden idők egyik legjobb filmes vezetékneve), aki egy halálos verekedős vidalra benevezve agyonvág mindenkit, és közben nagyon sokat kiabál lassított felvételben.

A film remake-jét már egy ideje tervezik, a forgatókönyvét Robert Mark Kamen (Elrabolva 2) írta meg már jó régen, és Philip Noyce (Salt ügynök) rendezné, de Van Damme nélkül. A szentségtörésnek hangzó döntést Kamen azzal indokolta a Crave Online-nak, hogy a történet az eredetire annyiban hasonlít csak, hogy ugyanaz a címe, de semmi köze Frank Dux karakteréhez és még Kumite-torna sincs benne. "Ha a cím más lenne, senkiben fel sem merülne, hogy van kapcsolat a Véres játékkal."

Ez azért kicsit furcsa, hiszen ha Bloodsport-remake-ről beszélünk, ahhoz a verekedés igencsak hozzátartozik, a politika viszont korántsem - márpedig ezt a filmet valami politikai nyilatkozatfélének szánják a készítők, akik bővebbet szerencsére nem árultak el a történetről. Van Damme erre azt nyilatkozta, hogy ő edzőként szeretett volna szerepelni a filmben, de a forgatókönyvíró erről hallani sem akart. "Csak a név miatt forgatják le, a Bloodsport 2 jól néz ki minden önéletrajzon."