Index Vakbarát Hírportál

Schwarzenegger megint barbár lesz

2012.10.27. 11:10

Nagyszerű hírt közölt tegnap este a Deadline Hollywood: a Universal, látva a Conan-franchise szembeköpésének is tekinthető Conan, a barbár című 2011-es remake-et, letett arról, hogy Jason Momoa főszereplésével folytassa a kalandot. A Robert E. Howard -novellákból készült film egyébként is óriási bukta volt, hiszen a 70 millió dolláros gyártási költségre csak 22 milliót termelt, szóval nem lehet csodálkozni a döntésen. Öröm (mit öröm, eksztázis) az ürömben viszont az, hogy a The Legend of Conan című folytatás főszereplője maga az original Conan, Arnold Schwarzenegger lesz.

A film két producere Fredrik Malmberg és Chris Morgan lesz, utóbbi a Halálos iramban-sorozat legutóbbi négy részével és a 47 Roninnal büszkélkedhet, és ha minden igaz, saját maga írja a forgatókönyvet is. A Universal a filmet 2014 nyarán szeretné bemutatni (akkorra a főszereplő éppen 67. évét tapossa majd), amikorra a Halálos iramban hetedik részét is tervezik, így a bemutató időpontja lehet, el kell halasztani.

Schwarzenegger hollywoodi karrierjét a két első Conan-film indította be, amikben egy bazinagy karddal hadonászó barbár harcost alakított, és csak akkor beszélt, ha nagyon muszáj volt. Malmbeg mindig is azt szerette volna, ha Schwarzenegger alakítja Conant a franchise rebootjában, de mivel a színész akkoriban még Kalifornia állam kormányzója volt, kénytelen volt megelégedni a főleg tévés szerepeiről (Trónok harca, Csillagkapu: Atlantisz) ismert Momoával.

Az új Conan-film figyelmen kívül hagyja majd a 2011-es rebootot, sőt, a Conan a pusztító című folytatást is, és a történetet ott folytatja, ahopl az első rész véget ért, Conannal a trónon. Morgan szerint az 1984-es második Conan-film nevetséges volt, és esze ágéban sincs hasonló stílusú filmet forgatni. "Robert E. Howard mitológiája, Nietzsche filozófiája és Attila, hun király mondáinak jellegzetességei tették azzá a Conan a barbárt, ami. Az új filmben az idős királyt mutatjuk majd be, így kapóra jön, hogy Schwarzenegger megöregedett."

Schwarznegger azt nyilatkozta, hogy a karakter mindig is nagy kedvence volt, így örömmel mondott igent a felkérésre, és alig várja, hogy elkezdődjön a forgatás.