Lakásétterem a pandémia idején – Márk és Pierre kóstolgat
Meg kell hogy mondjam, rohadtul hiányzott már egy igazi éttermi élmény ebben a Covid-időszakban, így nagyon megörültem, amikor Mede Ádám séf barátom meghívott magához egy legális, lakásban rendezett vacsoraestre.
Az Index – hallottam – sorra próbálja azokat a lehetőségeket, amiket ebben az időszakban az éttermek szolgáltatásként nyújthatnak. Próbálnak házhoz rendelést étterem és futár által, alapanyagból DIY éttermi megoldásokat és mást is. Így jónak láttam, hogy erre az élményre Pierre-t hívom el társamnak.
Mindig is nagyon piszkálta a csőröm, amikor Vajda Pierre-ről azt olvastam, hogy ő már kétezer étteremben volt vendég. Azt mondja magáról, hogy ő „gasztroesztéta” – nagyon érdekelt, hogy valóban van-e ilyen foglalkozás.
Pierre elmesélte, hogy már tizenéves korától járt étterembe az apjával, és bevallotta, lehet, hogy már akkor is kekeckedett. A szüleit az étel és a főzés nem érdekelte, közömbösek voltak a téma iránt.
A videóból megtudjuk, hogy
- milyen iskolában lehet ezt megtanulni,
- művészet-e a gasztronómia,
- elsírja-e magát Pierre néha, mint a Lecsónak az ételkritikusa?
Egy hatfogásos ételsort kóstoltunk meg, ami, bevallom, engem levett a lábamról. Izgalmas volt ugyanakkor megfigyelni, miket észrevételez a kóstoló, akinek ez a szakmája.
Szerintem ma sem hiszik el rólam, hogy értek ehhez – mondja Pierre.
Nézze meg fent a videóra kattintva, milyennek ítéli Pierre az ételsort! Holnap pedig olvassa el az ételsorkritikát itt a Degusztátorban!
Vajda Pierre gasztroesztéta. A videóban elhangzottak nem feltétlenül tükrözik az Index szerkesztőségének álláspontját. Szeretjük az izgalmas, okos, érvelő beszélgetést. Várjuk az ön véleményét is.