Index Vakbarát Hírportál

A McDonald's nem akar közös szuperhamburgert csinálni a Burger Kinggel 凸ಠ益ಠ)凸

2015. augusztus 26., szerda 16:54

Kultúrtörténeti fordulóponthoz érkezhet a világ két legismertebb gyorsétteremlánca, ugyanis a Burger King megüzente a McDonald's-nak, hogy szívesen szövetkeznének 

a McWhopper elkészítésében.

A Burger Kings a New York Times és a Chicago Tribune hirdetéseiben üzen a nagy riválisnak, hogy ideje egyesíteni az ereiket és megalkotni a szennykaja-történelem legbrutálisabb hamburgerét.

A cél az, hogy egy napra megnyissanak egy olyan gyorsétkezdét, amiben félig mekisek, félig börgeresek dolgoznak és kizárólag azt a McWhoppert árulják, ami a két üzletlánc legnépszerűbb hamburgerének, a Big Macnek és a McWhoppernek az ötvözete. A teljes aznapi bevételt jótékonyságra fordítanák a Világbéke napjának alkalmából. Az popup üzlet Atlantában lenne egy Burger King és McDonald's közötti parkolóban.

A Burger Kings sajtófőnöke szerint egy ilyen akció hatalmas figyelmet fordítana a nemzetközi Világbéke napra, de a McDonald's egyelőre nem kívánta kommentálni a megkeresést a New York Timesnak.

Persze azt érdemes tudni, hogy a Burger Kinget nemrég egy kanadai cég vette meg és beleolvasztotta a Tim Hortons étteremláncot, majd drasztikusan csökkentette a költségeket a nagyobb profit érdekében. Ez sokáig nem igazán sikerült a cégnek, tavaly már kénytelenek voltak a második hamburgeresének címét átengedni a Wendy's-nek. Azóta viszont ismét nőtt a bevétel köszönhetően az új ételeknek.

Fejlemények: a McDonald's vezérigazgatója azóta a Facebookon válaszolt a Burger Kingnek, és kiderült, hogy nem lesz semmi az egészből:

Drága Burger King,

Tenni valamit egy jó ügy érdekében... remek ötlet.

Értékeljük a jó szándékot, de úgy látom, a két márka ennél sokkal jelentősebb dolgokat is elérhetne. Vállaljuk, hogy világszerte felhívjuk az ügyre az emberek figyelmét – esetleg csatlakoznátok hozzánk egy ilyen értelmes, az egész világra kiterjedő kezdeményezésben?

És ne hagyjuk, hogy egy napra is elfelejtsék, hogy köztünk csak barátságos jellegű üzleti versengés van, aminek nincs köze a valódi fájdalom és háborús szenvedések körülményeihez.

Még beszéljünk a dologról.

Steve, a McDonald's vezérigazgatója.

Ui.: Legközelebb megteszi egy sima telefonhívás is.

Rovatok