Index Vakbarát Hírportál

Szürpríz: steaket jól átsütve, ketchuppal?

2017. március 5., vasárnap 17:49

Újra jelentkezik a Szürpríz! A héten elképesztő téma tartja lázban a gasztronómiai világsajtót. Kiderült ugyanis, hogy Donald Trump amerikai elnök egy elég jó marhasteaket jól átsütve kért, KETCHUPPAL. Ebben, a témában művelt emberek szerint, 2 nagyon súlyos szentségtörés is van. Az egyik, hogy egy 54 dollárért (15 ezer forint) kínált, 28 napig érlelt, jó minőségű marhaszeletet egész egyszerűen vétek jól átsütni. Persze sokan nem szeretik "véresen", de a hosszú sütéssel pont azok a húsnedvek és zsírok sülnek ki a húsból, amitől elvileg jó íze lenne. A teljesen átsült hús állagáról nem is szólva. Szóval, nehéz ízlésbeli dolgokkal vitatkozni, de sokat elárul egy ember ízléséről, hogy hogy eszi a húst.

A másik dráma értelemszerűen a ketchup. Erre is lehet azt mondani, hogy mindenki azzal teszi tönkre az ételét, amivel akarja, de a ketchupra tényleg nem lehet mentség, iszonyatosan rontja egy jó hús ízét (már ami marad belőle ugye a hosszú sütés után).

Hogy eszi a steaket?

  • 4682
    Semmiképp se átsütve, semmiképp se ketchuppal
  • 1924
    Jól átsütve, ketchuppal
  • 319
    Húst? SOHA!

Egy másik fontos kérdés is végigpörgött a világon. Oké-e ananászt rakni a pizzára? Egy izlandi politikus szerint be kéne ezt tiltani, Hancu kollégánk szerint viszont kötelezővé kellene tenni.

Az ananász - meg úgy általában az édes dolgok - az amúgy nem édes ételeken mindig is vitatéma lesz. Én például az izlandi miniszter pártján állok, de például egyik, heti étteremtesztünkben is ananászos hamburgert evett Sajó kollégánk, és neki például bejött.

Oké-e az ananász a pizzán?

  • 3559
    Nagyon oké!
  • 3144
    Dehogy oké!

Még pár apróság:

Rovatok