Index Vakbarát Hírportál

Miskolcon nyit új pizzériát az Anyukám mondta

2017. április 21., péntek 17:49

Régóta rebesgetik, hogy új éttermet nyitnak a Dudás-testvérek, az Anyukám mondta tulajdonosai. Az elmúlt években Tállya merült fel lehetséges helyszínként, végül mégis inkább egy nagyobb város, Miskolc lett a befutó. Az új étterem a miskolci sétálóutcán, a színház közelében lesz majd. Dudás Szilárd, az egyik tulajdonos elmondta, hogy valóban régi vágyunk volt egy nagy étterem a Mád melletti kis faluban, Tállyán, de végül úgy döntöttek, hogy ebbe nem vágnak bele, mert úgy érezték, túl nagy terhet rótt volna a családra. Így

nem éttermet, hanem egy kisebb pizzériát nyitnak Miskolcon, ahol azt tervezik nem is lesz más étel a pizzán kívül.

De míg Encsen kifejezetten nápolyi típusú pizzát sütnek, a miskolci pizzériában hangsúlyozottan római típusú pizza lesz. Ennek a tésztája kissé vastagabb, de mivel ezt is 72 óráig kelesztik, egyben könnyű és légies is, kissé hasonló a focacciához. A másik fontos különbség, hogy a római pizza, szemben a nápolyival, nem kerek, így Miskolcon szeletben árulják majd a pizzát, leginkább azért, hogy többféle ízt is meg lehessen kóstolni. Ennek ellenére nem szeletbárt nyitnak, hanem rendes leülős helyet, ahol egyszerre negyven ember is gyorsan ebédelhet majd.

Dudás elmondta, nem egyszerű a terjeszkedés, hiszen az ember nem szívesen adja ki a kezéből azokat a recepteket, amin harminc évig kísérletezett, dolgozott. Így azt a megoldást választották, hogy a dagasztás és a kelesztés ugyanúgy Encsen történik majd az Anyukám mondtá-ban, és csak a sütés lesz a miskolci étteremben. A Dudás-testvérek szerint így könnyebb lesz a minőséget is megőrizni, és nem kell attól félniük, hogy nem olyan lesz a pizza, amilyennek szeretnék.

Az új pizzéria nevét még nem árulták el, de a nyitás időpontját igen: május végétől lehet majd pizzázni az új miskolci helyen.

Rovatok