Index Vakbarát Hírportál

Keressük a Balaton legdrágább büféjét

2018. július 11., szerda 05:03

Óriási munkaerőhiány van a balatoni büfékben, 300 ezres fizetéssel is nehéz pincért találni, írtuk júniusi körképünkben. Ilyen helyzetben érthető, hogy feljebb mennek az árak, és már májusban nagyon sokk cikk született arról az interneten, hogy milyen drága lesz idén nyaralni a Balatonnál, és sehol sem lehet majd 500 forintért lángost enni. 

Ehhez képest riportunkból az derült ki, hogy egyáltalán nem kell horrorra számítani a Balaton környéki vendéglátóhelyeken, bár tény, hogy egyre több olyan büfé és étterem van, ami az idei szezonra inkább nem is nyitott ki, mert nem lett volna elég személyzet, aki kiszolgálja az embereket. 

Több fizetést kell adni a szakácsoknak és pincéreknek, ami rányomja a bélyegét az árakra is. Az átlagos fizetések viszont még így messze vannak attól, amit Nyugat-Európában lehet megkeresni, így az Index által megkérdezett vendéglátósok azt mondták, hogy a jövőben újabb 20-30 százalékos áremelkedésre lehet számítani azért, hogy a bérek kigazdálkodhatóak legyenek.

Ahhoz, hogy felderítsük az idei helyzetet a Balatonon, illetve azt, hogy van-e különbség az északi és a déli part büféinek árazása között, az olvasóink segítségét kérjük.

Keressük a legdrágább lángost, hekket és palacsintát a Balaton körül. Kérjük küldjön egy képet az árcéduláról, illetve arról, hogy melyik településen készült a fotó
Küldje el nekünk!

Zamárdiban lángost 550 forintért, a hekk 10 dekájáért 450 forintot kérnek, a palacsinta darabja pedig 250 forint volt július elején.

Összehasonlításképpen Budapesten eléggé ingadoznak az árak, a Flórián téri aluljáróban 300 és 600 forint között van a lángos, feltéttől függően, a Palatinus strandon pedig már 700 forintot is elkérnek érte.

(Borítókép: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok