Index Vakbarát Hírportál

Kínában is nyílik egy Costes étterem

2018. augusztus 10., péntek 11:41

Gerendai Károly, akit vagy 25 éven át a Sziget-fesztivál, atyjaként ismerhettünk leginkább, majd étterme, a Costes révén Michelin-csillagos vendéglátósként is, Kínában nyit éttermet, írja a Világgazdaság. A helyszín egészen exkluzív, egy Ocean Flowers nevű mesterséges szigetcsoport, aminek építése jelenleg is folyik. A szigeten egyébként ötven étterem nyílik majd, melyek mind egy-egy Michelin-csillagos étterem helyi lerakatai lesznek. Az éttermeket egy 150-es listáról választották ki befektetők. Kelet-közép Európát a Costes egyedüliként képviseli majd, a szerződés nyolc évre szól.A szigetek a dél-kínai Hainan mellett épülnek 940 hektáros területen, ami tízszer nagyobb, mint a Városliget, csak hogy viszonyítani is tudjunk. Az átadás 2020-ban várható, a beruházás költsége meghaladja a 24 milliárd dollárt. Ebből a pénzből aztán felépül itt

Szóval nem egy bazi nagy Hajógyári-sziget lesz belőle. Gerendai a lapnak elmondta, hogy a Costes Downtown 68 férőhelyes lesz és a 100 000 ember kiszolgálására méretezett sziget gasztrosétányán nyílik majd. Az építés költséget és a berendezést is a kínai partner állja, úgy egymillió eurót szán erre a célra, Gerendai a know-how-t adja bulihoz, és kb. 200 000 euróval száll be a vállalkozásba.

A szerződésben van egyébként egy záradék, aminek alapján Gerendai kihátrálhat belőle, ha a kért feltételek 80 százaléka nem teljesül.

Rovatok