Index Vakbarát Hírportál

Kipróbáltuk a kólába mártogatott rántott csirkét

2018. szeptember 4., kedd 19:19

A fél internet azon szörnyülködik, hogy az amerikai nyílt teniszverseny, a US Open közvetítésében bevágtak egy nőt, aki a gyerekével ebédelve belemártott egy darab rántott csirkét egy pohár kólába, és ezt képes is volt megenni. Az emberek leginkább azon akadtak ki, hogy milyen íze lehet már a csirkének így. Vagy épp a kólának, mindegy. 

A mártogatós iskolának persze vannak torzszülöttjei, bár ma már egészen elfogadott, ha valaki milkshake-be nyomkodja a sült krumpliját, Kanadában pedig egyenesen ecetbe áztatják, a gyorséttermekben ugyanúgy kiteszik az ecetet, mint a ketchupot - hívta fel a figyelmet Kárpáti Márton főszerkesztő-helyettes, miközben azon vitatkoztunk, hogy ez az egész most jó vagy nem. 

A kedd esti ügyeletben gyorsan rendeltünk is az egyik gyorsétteremből néhány rántott csirkemellcsíkot, csípőset, és mi is mártogatásba kezdtünk a konyhában.

A végeredmény eléggé lehangoló, de jöjjenek a résztvevők véleményei: 

Koroknai Gergely:  "Próbálta az agyam úgy beállítani, mintha kólás ketchup lenne, de hát nem az. Olyan, mint amikor véletlen leöntöd vízzel az étteremben, vagy ráesik az eső, vagy melegen raktad be a hűtőbe, és szottyos lett, de még mindig állítom, lehet, hogy a kóla az igazi végtermék, mi meg hülyék azt hittük, hogy ez volt a jó része, miközben a kóla a remek bundadarabokkal megmelegszik és kiszénsavtalanodik szegény"

Németh Péter: "Mondhatnék valami frappáns hasonlatot, de pont olyan volt, mint ahogyan a kólától szétázott rántott csirkét elképzeltem: szar. Részegen azért valószínűleg jóízűen megenném." 

Presinszky Judit: "Egyáltalán nem értem az undort, a bunda kellőképpen átitatva kólával kellemesen elnyomta a markáns csípős ízt. Nem volt itt semmi probléma". 

Kárpáti Márton: "Biztos van olyan szer, aminek a hatása alatt ez egy gasztronómiai tűzijáték, de csak simán kóstolva ez egy tragédia, értelmetlen tragédia. Elrontja a húst (panírt) és valószínűleg a kólát is. Arra gondolhatunk még, hogy ez az egész csak valami banális tévedés volt, amire rácuppant és amin (joggal) kiakadt a világ."

Lovas Gergő: "Nekem kicsit olyan volt, mint a kínai éttermekben kapható mézes csirke íze, de ez az illúzió nagyjából másfél másodpercig tartott, utána villámgyorsan belém hasított a kijózanító érzés, hogy totál értelmezhetetlen átázott rántott csirkét eszem. Nem értem, hogy lehet ez a heppje valakinek."

A teszt után nem hagyott minket nyugodni, hogy mi van, ha a videóban szereplő nő valójában a kólát szereti feláztatni rántott csirkével, és valami olyan dologról maradtunk le eddig, ami igazából szenzációs élmény, szóval rávettem magam, hogy megkóstoljam az egyébként leginkább moslékhoz hasonlító kólát. Nem volt valami szép látvány, mert ott úszkáltak benne az apró, leázott panírmorzsák, amiket ivás közben még sikerült is elkerülni, az ízt viszont már nem: mintha fáradt olajat öntöttek volna egy pohár kólába, undorító.

Nekünk tehát nem igazán jött be a kólába áztatott csirke, de ha kipróbálnák más üdítővel, és működik a dolog, akkor feltétlen írják meg. 

Kólába mártott rántott csirke, kipróbálná?

  • 4322
    Ezek után biztos nem
  • 1671
    Igen, érdekes lehet
  • 1295
    Még nem döntöttem el

Rovatok