Index Vakbarát Hírportál

Hagyományos Kínai Étterem

一品炖罐 (Yi Pin Dun Guan)

2018. szeptember 15., szombat 10:02

Cím: Jegenye u. 19, Nyitva: H-V 10:00-21:00

Aki eddig azt hitte, hogy a társas házak aljában fészkelő kínai gyorséttermek/-büfék képviselik az alap kínai gasztronómiát, az nagyon nagy tévedésben élt. Aki meg akarja tudni, hogy milyen egy egyszerű, de hagyományos kínai fogás, az ne valami ultra fancy, hongkongi dizájnban pompázó luxy éttermet keressen fel, hanem egy sima gyorséttermet, mint a Yi Pin Don Guan.

A cégtáblára ki is van írva, hogy hagyományos kínai étterem. És a kirakaton benézve is lejön, hogy ez nem egy első randis hely. A hosszú asztaloknál 6 fő bőven elfér. A körasztalok, középen a forgó tállal, szintén 6 főre vannak optimalizálva. A falak fehérek, melyeken halvány neon zöld sáv fut végig. Ennyi a nem éppen hívogató dizájn. A helyiség végében egy pult, mögötte a konyha, ahol a szakácsok hangos beszéd kíséretében készítik az ételeket. 

A választék nincs túlbonyolítva: sült húsok (kecske, csirke, kacsa, marha), levesek, dumplingok és nagyjából ennyi. Bele lehet választani egy jó osztrigaszószos marhába is – nem túl nagy meglepetés, mivel az osztriga se szagban, se ízben nem nyomja el a marhát, közben mégis érezhető, hogy ez picit azért pikáns cucc –, de a hagyományos, klasszikus ízek kedvelőinek ott a sima, ropogósra sült kacsa, amihez menüben jár rizs, zöldség, egy darab főtt tojás és savanyúság is.

A kifőzdékre és iskolai menzákra emlékeztető műanyag tálcán szervírozzák a menüt. A hús kinézetre olyan, mintha valami összeaszott töpörtyű lenne, de az első harapásnál kiderül, hogy ilyenről szó sincs, csak a húsra rásült fűszeres kéreg vert át bennünket, mert belül nyoma sincs a fojtogató szárazságnak. Aki jó, de alap kínai kaját akar enni baráti áron, az nyugodtan jöhet ide. A hagyományosnál egzotikusabb ízekre, látványra és autentikus hangulatra vágyóknak más helyet kell keresniük.

Rovatok