Index Vakbarát Hírportál

Sem Facebookon, sem TripAdvisoron nem értékelhető a Gundel

2019. január 10., csütörtök 14:52

A közelmúlt egy jelentős médiavisszhangot kiváltó eseménye miatt rengeteg, nem személyes tapasztalatról beszámoló értékelés érkezett be; ezért a profil esetében átmenetileg felfüggesztettük az új értékelések megjelenítését. Amennyiben szeretné megosztani személyes tapasztalatait ezzel a vendéglátóhellyel kapcsolatban, kérjük, látogasson vissza később. Örömmel várjuk értékelését!

- írja a TripAdvisor a Gundel étterem oldalán. Ezért a világ legnépszerűbb utazási oldalán átmenetileg nem értékelhető a Gundel, a legutóbbi magyar nyelvű vélemény, ami jelenleg olvasható az oldalon róluk, tavaly augusztusi. Az idegen nyelven írt vélemények közül 4 napos a legutóbbi. (A TripAdvisoron jelenleg 4,5 ponton áll az étterem.)

A Gundelről szóló "nem személyes tapasztalatról beszámoló értékelések" száma azután szaporodott meg, hogy kiderült, a nagy múltú étterem meglepően alacsony árakon kínál ételeket Orbán Viktor új munkahelyén, a Karmelita kolostorban. Ikonikus somlói galuskájukat például az ottani menzán mindössze 260 forintért mérik, miközben ugyanez az étel az étteremben 2700 forintba kerül.

A Facebookon szintén nem értékelhető már a Gundel, de a felháborodott kommentek továbbra is olvashatóak. A legutóbbi poszt alatt 745 hozzászólás van, amelyek szinte kivétel nélkül a Miniszterelnökségnek járó kedvező árszabáson gúnyolódnak. 

A Gundel tájékoztatása szerint sem a TripAdvisor-, sem a Facebook-értékelésük letiltását nem ők kezdeményezték. Az Index kérdésére azt mondták, hogy mindkét cég magától döntött így a nagyszámú nem személyes tapasztalatról beszámoló értékelés miatt. Úgy tudják, hogy körülbelül két hétig nem lesz pontozható az étterem az oldalakon.

Rovatok