Index Vakbarát Hírportál

Magyar aranyérem a chardonnay-világbajnokságon

2021. április 1., csütörtök 21:31

A pandémia alatt a vendéglátás számos szegmense kilátástalan helyzetbe került, ám ez sem akadályozta meg azt, hogy a magyar gasztronómia leginkább sikeres ága, a bortermelés ne érjen el ismét sikereket. Sokak szerint a chardonnay a világ legkedveltebb borfajtája, és örömmel elmondható, hogy már ebben a kategóriában is létezik világbajnok magyar bor, hiszen Thummerer Vilmos 2019-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage-a a legfényesebben csillogó érmet érdemelte ki a Franciaországban rendezett chardonnay-világbajnokságon márciusban.

A megmérettetésen, amelynek neve Chardonnay du Monde, harminchat ország összesen hatszáznégy bortétele versenyzett, és ezek közül sikerült egyetlen magyarként megszereznie az elsőséget az egri pincészetnek. 

Ez az eredmény azért is különösen értékes számunkra, mert a Chardonnay du Monde a többi nemzetközi versenytől jóval szigorúbb minőségi előírásokat támaszt, az egyik legmagasabb presztízsű díjak egyike

– mondta Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója, aki arról is beszélt, hogy Magyarország nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményt ért el, hiszen kilenc éremmel a negyedik helyen végzett a rangos verseny éremtáblázatán, Franciaország, Svájc és Kanada mögött. 

Rovatok