Index Vakbarát Hírportál

A Sláger Rádió még mindig próbálkozik

2009. november 18., szerda 13:50 | aznap frissítve

A Roxyval, a Pont FM-mel és a Rádió1-hálózattal is tárgyal még a Sláger Rádió, így nem lehet tudni, hogy hova költözik Bochkor Gábor és Boros Lajos. A frekvenciavásárlásra az ORTT-nek is rá kell bólintania, így biztos, hogy egy időre elhallgat a Sláger.

Teljesen bizonytalan még a Sláger Rádió sorsa, de az látszik, a cég vezetői elszántak, maradni akarnak a magyar piacon. A Blikk már azt írta, hogy a temetésből újjászületés lett, és idézik Boros Lajost, aki szerint nem lesz könnyes búcsú, hiszen csak elköltöznek.

A Blikk információi szerint használaton kívüli fővárosi frekvenciát vásárolt meg a Sláger, amely Budapesten és hatvan kilométeres vonzáskörzetében fogható. Az ORTT tájékoztatása szerint azonban nem vehetett használaton kívüli frekvenciát a Sláger, mert nincs ilyen.

Az egyetlen szabad, 92,9 MHz-es tartományban fogható fővárosi frekvencia pályáztatására még most készül az ORTT, a többi mind foglalt, és használják is a sugárzási engedély tulajdonosai.

A Népszabadság információi szerint a Roxy Rádióval fog megegyezni a Sláger, annak ellenére, hogy a múlt héten a Roxy vezetői tagadták, hogy eladnák a frekvenciát. Sőt azt állították: nem is tárgyaltak az üzletről. A Rádió1 hálózatával is hírbe hozták pár napja a Slágert, de az Index információi szerint a főváros mellett a több vidéki nagyvárosban is jelen lévő adó túl magas árat mondott. Szóba jött még a pont FM is, a Világgazdaság szerint például a nemrégiben még a Rise FM-nek otthont adó, de aztán némi vita után a Rónai Egonhoz köthető céghez visszakerülő frekvencia lesz a befutó.

Az Index úgy tudja, a Blikkben már tényként kezelt frekvenciavásárlás még nem történt meg, tartanak a tárgyalások mindhárom rádióval. A Sláger ugyanis eddig azzal küzdött, hogy minden eladó csak a piaci árnál drágábban mondott volna le a frekvenciáról. Most viszont a párhuzamos tárgyalások elhúzódása miatt kicsit lejjebb tudják nyomni az árakat.

A Pont FM ajánlata a legkedvezőbb információink szerint, mégsem valószínű, hogy velük állapodna meg végül a Sláger, mivel a frekvenciahasznála jogáért még mindig peerskedik Rónai Egon cége a rádiót felvásárló, majd azt visszaadó Rise FM-mel, Így jelenleg a Roxy tűnik a legesélyesebb befutónak, de még nem lehet tudni, végül is hova költözik a Sláger. Éppen ezért ma éjfélkor várhatóan eltűnik Boros és Bochkor az éterből, hiszen az új frekvencia megvásárlása után az ORTT-nek is rá kell bólintania a műsorstruktúra-váltásra és a névváltoztatásra. Így ha csak nem kockáztat nagyobb bírságot, a Sláger leghamarabb december elején folytathatja.

Rovatok