Index Vakbarát Hírportál

Leváltották a Délmagyarország főszerkesztőjét

2010. március 16., kedd 11:29

A cégvezetés és Szetey András között véleménykülönbség volt a lap jövőjével kapcsolatban.

Leváltották Szetey Andrást, a Szegeden és környékén megjelenő Délmagyarország és Csongrád megyei változata, a Délvilág főszerkesztőjét – nyilatkozta Szammer István, a napilapokat kiadó Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója kedden.

A Csongrád megyei napilapokat a Lapcom Kft. központi főszerkesztőjeként a jövőben a győri Kisalföld című lapot is vezető Nyerges Csaba jegyzi, a szegedi szerkesztőséget főszerkesztő-helyettesként Sulyok Erzsébet irányítja – közölte a szakember.

A váltás okáról Szammer István annyit mondott, a cégvezetés és Szetey András között véleménykülönbség volt a lap jövőjével kapcsolatban, amelyet nem tudtak feloldani.

A brit Daily Mail csoporthoz tartozó Délmagyarország száz esztendeje, 1910. május 22-én jelent meg először, ez a legnagyobb múltú megyei napilap, amely a hazai újságok közül a Népszava és a Nemzeti Sport után a harmadik legidősebb. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség honlapján közölt adatok szerint a Délmagyarország és a Délvilág együttes nettó nyomott példányszáma átlagosan napi 49 992 volt 2009 negyedik negyedévében, s a két lapból átlagosan 47 453 darabot terjesztettek naponta.

Szetey András március 15. alkalmából, kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben részesült. Az elismerést vasárnap adta át Budapesten Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Rovatok