Index Vakbarát Hírportál

Még több sport lesz a köztévében

2011. június 1., szerda 14:30

A londoni olimpiai és a magyar Monicomp Liga meccsei mellett kajak-kenu, a magyar futballválogatott mérkőzései és atlétika is lesz a közmédiában.

Több labdajáték válogatott mérkőzéseinek, sikersportágak Európa- és világbajnokságainak, valamint további kiemelt hazai eseményeknek a televíziós és rádiós közvetítése szerepel a közmédia legújabb sportkínálatában.

Érdekli őket a magyar foci is

"A közmédia egyik legfontosabb területe a sport. Hónapok óta azon dolgozunk, hogy olyan eseményeket közvetíthessünk, melyeken magyar sikerek várhatók - mondta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója a brit nagykövetségen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Képernyőre kerül a női kézilabda-válogatott két világbajnoki, valamint a magyar labdarúgó-válogatott San Marinó-i Eb-selejtezője, a kajakosok-kenusok belgrádi Eb-je és szegedi vb-je, továbbá a hagyományos budapesti vízilabdatorna, a sanghaji vizes vb, a Gyulai István atlétikai emlékverseny. Július 17-től minden bizonnyal ismét láthatóak lesznek a Magyar Televízióban a Monicomp Liga labdarúgó-mérkőzései, miközben a Magyar Rádió mindezeken túlmenően az ankarai ökölvívó Eb-ről és a sheffieldi vívó Eb-ről is jelentkezik.

"A különálló sportszerkesztőségek korábban is jól teljesítettek, az értékeket ezután is szeretnénk megőrizni" - mondta, megemlítve még, hogy a kereskedelmi televíziókat az eurovíziós dalfesztivál mellett a magyar-holland és a holland-magyar labdarúgó Eb-selejtező közvetítésével sikerült legyőzni nézettségben a közelmúltban. 
Továbbra is jelentős az érdeklődés a hazai futballbajnokság összecsapásai iránt, ezzel kapcsolatban a kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: még nem száz százalék, de már be lehet jelenteni, hogy a Monicomp Liga visszatér a Magyar Televízió képernyőjére.

Itt lesz az olimpia is

A jövő évi olimpiai játékok felvezetéseként magazinokat is készít az integrált sportfőszerkesztőség. Az MTV egyes csatornáján már április óta látható az Út Londonba című műsor, amely Kovács István vezetésével idén kéthetente, jövőre hetente jelentkezik. A Kossuth Rádióban július 28-tól az Irány London című műsort hallgathatják hetente az érdeklődők a Pásztory Dóra-Lantos Gábor és a Fábián László-Bera Emese páros vezetésével. A három olimpiai bajnok a sajtótájékoztatón egyformán azt ígérte, hogy a sportolói szemléletet fogja képviselni, és a játékokra történő felkészülés emberi oldalát igyekszik majd megragadni.

Rovatok