Index Vakbarát Hírportál

Kokót tanítja vitorlázni a közszolgálai média

2011. június 15., szerda 16:23

A Balatoni nyárral bizonyítja az MTVA, hogy a közmédia nyáron sem áll le. Csak délelőtt és délután sugároznak műsort Révfülöpről, de Kovács Istvánt azért megtanítják vitorlázni.

A közszolgálati tévé nem megy nyári szünetre, ahogy a kereskedelmi csatornák, legalábbis ezt állították a  Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerdai sajtótájékoztatóján. Az M1, az M2, a Duna Televízió és a Magyar Rádió is gyakran jelentkezik majd nyáron élőben a Balaton partjáról, Révfülöpről, ahol a Balatoni nyár című műsort forgatják. Ilyen címmel egyébként már tavaly is ment műsor az M1-en, igaz azt Siófokon forgatták.

A Balatoni nyár közös szerkesztésben, de önálló adásokkal indul egyszerre a Magyar Televízióban és a Magyar Rádióban. A reggeli élő tévéműsor mellett a Balaton Közelről rádióadása is friss hírekkel jelentkezik délután, ebéd után az m2 ismétli a tévéműsort, délután pedig az m1 ad összefoglalót. Hiába nem megy azért vakációra a közszolgálati média, azért a főműsoridőben nem jelentkeznek új műsorokkal, így a Balatoni nyár is csak a kevésbé nézett délelőtti és délutáni sávokat árasztja majd el.

A Balatoni nyár programajánlók mellett bemutatkoznak a tó környéki tepelülések, de lesz orvosmeteorológia, és minden nap elkészítenek egy balatoni ételt is a szabadtéri stúdióban.

Emellett a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint pólóban lehet majd látni olyan embereket, akiket máskor csak öltönyben és nyakkendőben. A még soha nem látott, példátlan közszolgálati összefogást jelzi, hogy a műsorban a Duna Tévé és az MTV műsorvezetői közösen tűnnek majd fel, így Gundel Takács Gábor Jegyes-Tóth Kriszta, Novodomszky Éva és Gaskó Balázs is a Balatonra költözik kilenc hétre.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a Balaton nyár úgy lesz sikeres, hogy nem szerepelnek majd benne "lépcsőházi celebek", ellenben a műsorfolyam alatt, a kamerák előtt tanul meg vitorlázni Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó. Másnéven Kokó.

Az Origó információi szerint azért esett az MTV választása éppen Révfülöpre, mert ott önkormányzati képviselő Kálomista Gábor, akit tavaly ősszel a Médiatanács a Duna TV, majd a Magyar Televízió vezérigazgatójának is jelölt. Kálomista felesége pedig március óta az MTVA Archívum és Filmbeszerzési igazgatója.

Az Origó számításai szerint a közszolgálati médiának 70 millió forintjába került, hogy kibérelték a Hotel Révfülöpöt kilenc hétre a műsor készítőinek, illetve azért, hogy itt alakítsák ki a vágószobákat is. Ez azonban csak listaár, vélhetően a közszgolálati média némi kedvezményt kapott a szobák árából.

Rovatok