Index Vakbarát Hírportál

Csiszárral indít honismereti vetélkedőt az MTV

2011. szeptember 20., kedd 14:48

Nemcsak napi, hanem heti vetélkedőt is indít az MTV októberben. Gundel-Takács Gábor Maradj talpon! című kvízműsora mellett Magyarország, szeretlek! címmel honismereti vetélkedő is lesz, amiben celebeket tesztelnek.

Jövő vasárnap este 20:15-kor indul a Magyarország, szeretlek! című honismereti vetélkedő, ami showműsorhoz hasonló keretek között azt vizsgálja majd, mennyire vannak tisztában a híres emberek Magyarország kultúrájával, történelmével és hagyományaival.

Politikamentes honismeret

A vetélkedő műsorvezetője Szente Vajk, a Madách Színház színésze lesz. A műsorban két, három-három fős csapat vív majd meg egymással, a két csapatkapitány Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő lesz. A hetente jelentkező, 70 perces vetélkedőben a csapatokat kétszáz fős szurkolócsapat biztatja majd.

A Magyarország, szeretlek! játékosai vicces, meglepő és elgondolkodtató feladatokat és kérdéseket kapnak, amik között az ígéretek szerint nem szerepelnek majd politikai kérdések, nemzeti tragédiák vagy háborúk.

Megnyílik a föld

Egy nappal később, október 3-án 6 órakor indul Gundel-Takács Gábor napi vetélkedője, a Maradj talpon!. A Still standing nevű izraeli formátum lényege, hogy egy játékos küzd tíz másik ellen, akik körben állnak, egy csapóajtó felett, és ha a középen álló minden ellenfelét legyőzi, egymillió dollárral gazdagabban megy haza.

A magyar verzióban 25 millió forintos lesz a fődíj, amit valószínűleg nehéz lesz megszerezni, mivel egy kérdésre 20 másodperc alatt kell válaszolni. Az 50 perces játékban egy középen álló versenyző kiválaszt magának egy párt, kapnak kérdéseket, és ha a külső körben álló ellen nem tud felelni, akkor lezuhan egy csapóajtón, a középen álló pedig kap valamennyi pénzt. Ha mind a tíz kérdésre legyűri, elviszi a fődíjat, ha egyet elcsesz, megy a levesbe.

A Still standinget tavaly téli premierje óta világszerte számos országban műsorra tűzték, a formátumot megvette az NBC is.

Rovatok