Index Vakbarát Hírportál

Nádori Péter a Borshoz igazolt

2012. január 4., szerda 16:51 | aznap frissítve

Az Origo korábbi főszerkesztője lett a Bors főszerkesztő-helyettese. Nádori Péter a kiadó online stratégiájának kialakításáért lesz felelős és a nyomtatott lap napi munkájában is részt vesz.

A Bors szórakoztató napilapot kiadó Kurens Pressnél folytatja pályafutását Nádori Péter. Az Origo portál alapító főszerkesztője a kiadó online stratégiájának kialakításáért és annak megvalósításáért lesz felelős, főszerkesztő-helyettesként egyúttal a nyomtatott lap napi tevékenységében is részt vesz - áll a Bors közleményében.

"Aki egy kicsit is dolgozott az elmúlt időszakban az online médiában, pontosan tudja, hogy a  "komoly" és "bulvár" közti éles választóvonal ma már nem létezik. Az a médium, amelyik nem képes újszerűen, színesen és röviden feldolgozni a közönséget legjobban érdeklő témákat, nem számíthat sikerre, akármilyen magasröptűnek is tartja magát. Ettől függetlenül számomra természetesen óriási kihívást jelent az új közeg, amelyben a közönségelérés központi szerepe mellett mindenképpen tartani kívánom magunkat az általam fontosnak tartott szakmai és etikai normákhoz is. Úgy látom, hogy egy sikeres, független kiadónál nagyobb eséllyel valósíthatóak meg gyorsan és hatékonyan új elképzelések, mint más helyzetben levő vállalatoknál, ezért nézek óriási izgalommal a feladatok elé" - nyilatkozta Nádori Péter a közleményben.

Nádori Péter alapító főszerkesztő és Weyer Balázs, az Origo-csoport főszerkesztője tavaly szeptember végén közös megegyezéssel távozott az Origótól.

A Bors közleménye szerint két korábban is meghatározó munkatársa, Kövess László és az eddig is ezt a posztot betöltő Szekeres Tamás ugyancsak főszerkesztő-helyettesként dolgozik a továbbiakban a lapnál.

Rovatok