Index Vakbarát Hírportál

Gerendaiék még nem fizettek az Est Medianak

2012. július 18., szerda 11:33

Az Est Media Nyrt. egyelőre nem tudta eladni a Sziget Kft.-ben lévő 49 százalékos részesedését, ezért augusztus 6-ig meghosszabbította hitelszerződéseit.

Az Est Media kedden reggel felfüggesztette törzsrészvényei kereskedését a tőzsdén, mint kiderült, azért, mert bár korábban úgy volt, hogy a Sziget-alapító Gerendai Károly és társai megvásárolják az Est Media Sziget-tulajdonrészét, egyelőre nem fizették ki annak 677 millió forintos vételárát.

Az Est Media közlése szerint ezért meghosszabbították a Wallis Asset Management Zrt.-vel kötött 300 millió forintos, illetve az EMG-t finanszírozó UniCredit Bank Hungary Zrt.-vel kötött 350 millió forintos kölcsönszerződésüket augusztus 6-ig. A hitelek fizetési határideje legkésőbb augusztus 31-ig meghosszabbodhat.

Az Est Media ugyanakkor hétfőn már üzletrész-adásvételi és vételi jogot alapító szerződést írt alá a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. kisebbségi tulajdonosaival, a Szigerta Invest Kft.-vel, és a Volt Invest Kft.-vel. Eszerint a két cég 677 millió forintért megvásárolja az Est Media 49 százalékos részesedését a Sziget Kft.-ben. A vételár megfizetésének határideje augusztus 6., de ez a határidő is legkésőbb augusztus 31-ig meghosszabbodhat.

Rovatok