Index Vakbarát Hírportál

A skandináv lapok csak csak megmutatják Kate Middleton melleit

2012. szeptember 20., csütörtök 15:21

Hiába hoztak bírósági határozatot a francia Closer magazin ellen és tiltatták be a félmeztelen hercegnőt ábrázoló képeket, egy svéd és egy dán magazin leközli a botrányos felvételeket. A francia lap szerkesztőségében már rendőrök keresik a fényképeket készítő lesifotóst.

A svéd  Se och Hör (kb. Lásd és halld) című celebmagazin annak ellenére közölte le a monokiniző Kate Middleton képeit, hogy pár nappal ezelőtt a királyi család nyomására egy francia bíróság tiltó végzést hozott a fotókat először nyilvánosságra hozó Closer nevű lap ellen. A svéd magazin testvérlapja, a dán Se og Hør ráadásul ma 16 oldalas mellékletben mutatja be Middleton bájait.

A svéd lap főszerkesztője szerint nincs semmi kivetnivaló abban, ahogy eljártak. "Egy tucat képet közöltünk le, ráadásul, ha jobban megnézik őket, kifejezetten jó képeket. Látnák csak, milyenek szoktak megjelenni a lapban!" A 100 000-es példányszámban megjelenő Se och Hör a képeket pont úgy szerezte be, mint ahogy szokta: "Felhívtunk egy ügynökséget, kifizettük amit kértek érte és kész. Ez még a botrány kirobbanása előtt volt."

Kim Henningsen, a dán testvéralp főszerkesztője kifejezetten büszke arra, hogy sikerült megszerezniük Nagy Britannia jövendőbeli királynéjának félmeztelen képeit. "Az olvasóink imádják a királyi családról szóló cikkeket, és szeretnek naprakészek lenni. Mi csak kielégítjük a kíváncsiságukat. Ha egy hercegnő félmeztelenül napozik, annak számunkra hírértéke van."

A királyi család szóvivője megfelelő válaszlépéseket helyezett kilátásba. A képeket eddig francia, olasz és ír lapok közölték le. A francia Closer szerkesztőségét szerdán álltólag a rendőrség emberei szállták meg, mert szerették volna kideríteni a Middletont ábrázoló fotókat készítő lesifotós személyazonosságát.

A rendőrök reggel tízkor érkeztek meg a lap párizsi szerkesztőségbe, feltúrták az újságírók aszatalit és a számítógépeket is megvizsgálták a fotós nevét és címét keresve. A francia ügyészség szóvivője cáfolta a razziáról szóló értesüléseket.

A botrány további részleteiről korábbi cikkünkben olvashatnak.

Rovatok