Index Vakbarát Hírportál

A Bors kiadója vette meg a Lapcom lapjait

2013. január 17., csütörtök 15:07

A Daily Mail and General Trust Plc. kivonult a közép-kelet-európai régióból. A Lapcomot a Bors kiadója, a Kurens Press Media Kft. vette meg - írja a mediapiac.hu.

A magyar piac tizedik legnagyobb médiacége, az éves szinten több mint hétmilliárd forintos árbevételt elérő Lapcom Kft. a Győr-Sopron megyei Kisalföld és a Csongrádban megjelenő Délmagyarország kiadójaként ismert elsősorban, de a környező országokban - az eddigi  tulajdonos Daily Mail-csoport stratégiájával összhangban - online befektetéseivel szerzett pozíciókat.

Szammer István, a Lapcom leköszönt ügyvezetője levélben tájékoztatta a kiadó partnereit, hogy 13 év után távozik a tizedik legnagyobb magyar médiacég éléről. A távozását bejelentő levélben azt hangsúlyozta, hogy "lehet Magyarországról regionális, jól működő médiavállalkozást irányítani."

A Médiapiac információi szerint a céget a Bors kiadója, a Kurrens Press Media Kft. vásárolta meg, amelynek vezetői, Charles Kovács és Pallagi Ferenc szerda kora délután a Lapcom győri székházában tájékoztatták a dolgozókat a tulajdonosváltásról.

Rovatok