Index Vakbarát Hírportál

Negyvenmillió ingyenes példánnyal készül a Bild a választásokra

2013. május 8., szerda 09:21

Több mint negyvenmillió ingyenes példányt oszt ki a német parlamenti választások alkalmából ősszel Európa legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild.

A Bild zur Wahl elnevezésű lapszám szeptember 21-én jelenik meg, és Németország valamennyi háztartásába küldenek belőle - közölte a tömeglapot megjelentető Axel Springer kiadó kedden Berlinben.

A különkiadás a "hagyományos" lapszámmal párhuzamosan - a szövetségi szintű választások előtt egy nappal - kerül a háztartásokba, és a szerkesztőség szándékai szerint rá akar világítani a politikai összefüggésekre, bemutatja a választási programokat, valamint a kancellárjelölteket. A Bild ezzel akar lökést adni az évek óta csökkenő választási részvételi kedvnek.

A rendkívüli kiadás révén kedvet akarnak csinálni a politikához és a parlamentáris demokráciához - fogalmazott Alfred Draxler főszerkesztő-helyettes. Németországban valóban évek óta csökken a részvétel, amely 1998-ban még 82,2 százalékos, 2009-ben azonban már csak 70,9 százalékos volt.

A Bildnek nem ez lesz az első ingyenes lapszáma: tavaly a lap fennállásának 60. évfordulója alkalmából is ingyenes példányt juttattak el a német háztartásokba.

Rovatok