Index Vakbarát Hírportál

Jogdíjak miatt perelnék be Schobert Norbit

2013. május 9., csütörtök 09:40

Több hanglemezkiadó is beperelheti Schobert Norbertet, mert nem fizetett jogdíjat a fitnesz DVD-in felhasznált zenék után. Az összeg több száz millió forint is lehet.

Nem fizetett jogdíjat Schobert Norbert és Rubint Réka a fitnesz DVD-kre felhasznált zenékért, és ezért most beperelhetik őket - állítja a Blikk. Az egyik kiadó az újságnak névtelenül nyilatkozó munkatársa szerint csak az utóbbi három évben a fitnesz házaspár 174 ezer darab DVD-t adott ki, melyre meg kellett volna hogy fizesse a zenei jogdíjakat, ám ezt nem tette meg.

Ez az összeg akár 400 millió forint is lehet a Blikk szerint, és a behajtás érdekében a kiadók már bírósághoz fordultak. Schoberték többek között például Madonna zenéjét is többször felhasználták, azt azonban nem gondolják, hogy ezután nekik fizetni kéne. A nyilatkozó szerint a fitneszguru és felesége a megkeresésekre kifejezetten ellenségesen reagáltak és nem hajlandók fizetni. Az ügyvédi felszólításra Norbiék azt válaszolták, hogy nem kaptak tájékoztatást arról, melyek a felhasznált zenék hivatalos kiadói.

A mozgóképhez felhasznált zenékhez minden esetben engedélyt kell kérni, ami díjazást vonhat maga után. A kiszabott díjat az Artisjusnak kell megfizetni, aki eljuttatja az összeget az alkotóknak. Schobert Norbert nem szólalt meg az üggyel kapcsolatban.

Rovatok