Index Vakbarát Hírportál

Megszívatták Berlusconi lapját

2013. július 10., szerda 10:53

Azt írta a New Yorker viccből, hogy Berlusconi indul a New York-i polgármesteri címért, egy olasz hetilap pedig be is vette.

Komolyan vette a The New Yorker egy szatirikus írását, a Panorama című olasz hetilap, mely Silvio Berlusconi médiabirodalmának egy központi lapja.

A The New Yorkerben rendszeresen megjelenő Borowitz Report Andy Borowitz komikus, újságíró sorozata, ami minden héten más témát dolgoz fel meglehetősen szatirikus formában. A lap hétfői számában Borowitz arról írt, hogy Berlusconi amerikai politikai karrierre készül, és komolyan fontolgatja, hogy indul valameliyk New York-i  hivatali címért, miután néhány felmérés azt mutatta, hogy nagyobb esélye lenne mint sok helyi pályázónak.

Míg az olaszok többsége jót nevetett az íráson, a Berlusconi média érdekeltségéhez tartozó egyik lap, a Panorama átvette az anyagot, és meg  is jelentette honlapján, Bolond ötlet: Berlusconi mint New Yorki-i polgármester címmel. A cikk egészen kedd délutánig fenn is marad a lap hír rovatának oldalán.

Az újságíróknak nem tűnt fel, hogy Berlusconi nem nagyon beszél angolul, nem amerikai állampolgár és soha nem lakott New York-ban. Ráadásul a volt kormányfőt épp most ítélték hét év börtönre kiskorúval folytatott szexuális viszony és hivatali visszaélés miatt, de egyéb büntetőperek is folynak ellene.

A lapot azt téveszthette meg, hogy Borowitz cikke több idézetet is Berlusconi szájába adott, melyek a volt kormányfő támogatói számára igaznak is tűnhetnek. Berlusconi a The New Yorkerben kesergett például arról, hogy Olaszországban egy apró hiba miatt már azonnal be is zárják az embert a börtönbe, míg a New York-i lakosok sokkal megbocsátóbbak.

Rovatok