Index Vakbarát Hírportál

Kinyomtatják az internetet

2013. augusztus 27., kedd 15:39

Weyer Balázs, az Origo egykori főszerkesztője új vállalkozásba kezd, Poszt címmel hetilapot ad ki az internet legjobb terméséből.

A Poszt a Lapcom kiadásában jelenik meg, az első szám jövő csütörtökön kerül a standokra.

A közéleti hetilap többek között az Indextől, az Origótól, a 444-től, a Cinktől, a Ténytártól, a Mandinertől, a Portfoliótól, a Kreatívtól, a Hír24-től és a kolozsvári Transindextől vesz át cikkeket, de a lapban lesznek saját cikkek, interjúk is.

A lap főszerkesztője, Weyer Balázs az Indexnek elmondta, hogy elsősorban olyan anyagokat válogatnak, amelyek az előző hét legjobb online cikkei voltak, de lesz olyan is, hogy egy témát több netes lap cikkeiből, táblázataiból, inforgrafikáiból, kommentárjaiból összerakva dolgozzák fel. A Poszt 64 oldalas lesz, aminek körülbelül a fele belpolitikai-gazdasági, negyede külpolitikai anyagokból áll, emellett pedig kultúra és életmód témában is válogatnak a szájtokról.

Mint megtudtuk, a szerkesztőség már elkészítette a próbaszámot, amibe a cigánygyilkosság elkövetőinek ítéletéről, az ozorai fesztiválról, az ózdi kútelzárásokról, vicces népszavavazási kezdeményezésekről és a pénztárgépek kötelező bevezetéséről szóló cikkünk is belekerült.

Az új hetilap célcsoportját azok jelentik, akik interneteznek, de nem éjjel-nappal, a hosszabb anyagokat nem szívesen olvassák képernyőn, vagy egyszerűen nyomasztja őket a túlzott kínálat; de azok a függő netfogyasztók is lehetnek, akiknél mindig számtalan böngészőablak van egyszerre nyitva, de sosem tudják aztán elolvasni a félrerakott cikkeket . „Életkor szerint nem lőttük be a célcsoportot, de a nem rendszeresen internetezők alapján feltételezni lehet, hogy az idősebb korosztályra is számítunk, így az online újságírás java legalább új közönséghez is eljuthat” – mondta Weyer.

Rovatok