Index Vakbarát Hírportál

Máris vége a Posztnak

2013. október 10., csütörtök 23:30

Néhány lapszám után megszűnik a Poszt című közéleti hetilap, amit Weyer Balázs volt Origo-főszerkesztő vezetett. A hírt Weyer is közölte Facebook-profilján, de a lap Facebook-oldalára is kitették a következő szöveggel: "Kedves mindenki! Megjelent az új számunk, amely azonban egyben az utolsó is. Köszönjük az eddigi figyelmet!"

A 64 oldalas Poszt a Lapcom kiadásában jelent meg, az első szám szeptember 5-én került a standokra, az utolsó a hatodik lapszám volt. A lap az online sajtó terméséből szemlézett, többek között az Indextől, az Origótól, a 444-től, a Cinktől, a Ténytártól, a Mandinertől, a Portfoliótól, a Kreatívtól, a Hír24-től és a kolozsvári Transindextől. A lapban még animgifeket is kinyomtattak.

Induláskor az alapítók elmondták, az új hetilap célcsoportját azok jelentik, akik interneteznek, de nem éjjel-nappal, a hosszabb anyagokat nem szívesen olvassák képernyőn, vagy egyszerűen nyomasztja őket a túlzott kínálat. Azokra a függő netfogyasztókra is számítottak, akiknél mindig számtalan böngészőablak van egyszerre nyitva, de sosem tudják aztán elolvasni a félrerakott cikkeket.

A lap megszűnésének okait nem részletezték, és azt sem tudni, mi lesz az előfizetőkkel.

Rovatok