Index Vakbarát Hírportál

Fehér karácsonyra készül a szélsőjobbos médiacég

2013. december 23., hétfő 17:02

A korábban az MTVA-nak műsorokat gyártó Dextramedia Kft. is támogatja az év legnemzetiradikálisabb karácsonyi buliját, az időjárási előrejelzésekkel dacoló Fehér Karácsony estet (nem tudjuk, ez mennyire konkrét utalás az azonos című náci karácsonyi himnuszra, de valószínűleg nem túl távoli az asszociáció). A Kuruc.info által is támogatott eseményt a mohácsi Sokac Körben tartják, a Nemzeti Front nevű zenekar fog koncertezni.

A Dextramedia Kft. a Duna TV-nek 2012-ben három műsort szándékozott gyártani, melyek közül kettő meg is valósult, a Munka-társ (epizódonként 1,6 millió forintért, összesen 46,2 millió forint) a másik a Hazajáró (2,45 millió forint részenként, összesen 75,98 millió forint), így a cég összesen 122 millió forintot kapott a köztelevíziótól.

Az Átlátszó korábbi információi szerint a Dextramedia gyártotta az MTVA-nak az ócsai lakóparkról szóló, „rákosista hangvételű” ötrészes, Újrakezdők Ócsán című sorozatot is, amiben az alábbi hátborzongató narrációk hangzottak el:

Ki ne hallott volna még az Ócsán felépült szociális lakóparkról. Ki ne látta volna az ott árválkodó házakat. Üres házak voltak csupán, ám azóta otthonná váltak. Olyan családok otthonává, akik az adósságok sűrű sötétjében egymásba kapaszkodva még fény után kutattak.

Magyarországon ma sajnos megszámolni sem lehet az adósságok reménytelenségében őrlődő családokat. Lassú, gyilkos folyamatok, apró nehézségek, amelyek lavinává duzzadnak, és magyar családokat, embereket, életeket temetnek maguk alá.

Amikor először jártunk Ócsán, még a munkagépek dübörögtek a szélfútta, üres utcákon.

Korábbi értesülések szerint a Dextramedia állt a nemzeti radikális N1 TV internettévé híradója mögött is, ami tavaly még nagy tisztelettel és érezhető áhítattal emlékezett meg Adolf Hitler születésnapjáról. Ezt a Dextramedia Kft. se megerősíteni, se cáfolni nem akarta, de a cég honlapjához és az n1tv.hu-hoz tartozó domainnek ugyanaz a tulajdonosa, ráadásul a dextramedia.hu IP-címén van hvim.hu is, ami a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom honlapja. Az atv.hu szerint a zagyvagyula.hu, azaz a Jobbik országgyűlési képviselőjének honlapja is ezen az IP-címen található.

Rovatok