Index Vakbarát Hírportál

Európában szeretne bővíteni a Netflix

2014. január 23., csütörtök 10:41

„Jelentős európai terjeszkedést tervezünk 2014-ben” – írta a Netflix nevű internetes videotéka igazgatója a részvényeseknek a tavalyi utolsó negyedévet értékelő levelében. A Variety szerint ez majdnem biztosan azt jelenti, hogy elindulnak Franciaországban és Németországban, mert ez a két legnagyobb piac, és a francia belépéssel már egyébként is elég régóta foglalkozik a Netflix.

Franciaországban a Netflix eddig azért nem indult el, mert aggódtak a helyi tartalomra vonatkozó kvóták miatt, elég magas az ÁFA, és elvileg az interneten csak az eredeti megjelenés után 36 hónappal kerülhetnek fel a filmek az internetre.

Arról nem beszélt az igazgató, hogy ezeket a problémákat megoldották-e, arról viszont nagyon sokat, hogy nagyon növekszik a Netflix. Csak a negyedik negyedévben 2,33 millió új előfizetőjük lett Amerikában, a világ többi részén pedig 1,7 millió. Ráadásul az elmúlt két évben 56 százalékkal nőttek a bevételeik.

A Netflix az Egyesült Államokon és Kanadán kívül egész Latin-Amerikában elérhető, de Európában csak az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Norvégiában, Svédországban, Dániában és Finnországban vannak jelen. Az igazgató szerint az angol bevezetés azt mutatja, hogy olyanok országokban is sikeresek tudnak lenni, ahol már van erős helyi versenytárs.

Rovatok