Index Vakbarát Hírportál

Jövőre eltűnhetnek a kisebb tévéadók

2014. május 14., szerda 13:42

2015 januárjától egész biztosan díjat kér az RTL és a TV2 a kábeltévéktől műsoraik továbbításáért, írja az MM Online. Hogy a kábelszolgáltatók ezt ki tudják gazdálkodni, egyes televíziós csatornák kikerülhetnek a műsorkínálatból.

A nagy televíziók még nem kezdték el a tárgyalásokat a szolgáltatókkal, de biztosan díjat fognak kérni január 1-jétől - ezt mondta Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója és társtulajdonosa a siófoki Media Hungary-n kedd este megtartott kerekasztal-beszélgetésen. Állításával az RTL Klub vezérigazgatója, Dirk Gerkens is egyet értett. A kábelszolgáltatóknak tehát valahogy ki kell majd gazdálkodniuk az emelkedett árakat az előfizetési díjakból, melyek, mint arra Tarr János, a konferencián jelen lévő kábelszolgáltató, Tarr Kft. ügyvezetője elmondta, egyre alacsonyabbak. Úgy vélte egyre élesebb a verseny a kábelszolgáltatók között, és ezért "tesco gazdaságos" előfizetési díjakat alkalmaznak. Míg korábban egy bővített tévés csomagért el tudtak kérni akár 5 ezer forintot is, ugyanezért a csomagért ma már csak 3 ezret.

A nagy tévék döntésének következménye az lehet, hogy a kevésbé nézett, kisebb csatornák kieshetnek egyes szolgáltatók műsorcsomagjaiból, mondták el a kábelszolgáltatók képviselői, de több vélemény szerint ez talán nem is baj, mert nincs szükség ennyi csatornára, hiszen átlagosan csak 10-20 csatornát néznek az emberek. Rajki Annamária a Magyar Telekomtól viszont úgy látja, szükség van ennyi csatornára. Noha igaz, hogy csak 10-20 csatornát nézünk, de ez a 10-20 csatorna egyénenként nagyon eltérő.

Rovatok