Index Vakbarát Hírportál

Kolosi szerint tankkal támadnak az RTL-re

2014. június 26., csütörtök 10:00

Nem közszereplő volt, aki annak idején megkereste az RTL Klubot és kért két ingyenjegyet az X-Faktor döntőjére, de az egyiket Gulyás Gergelynek szánta - mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a Heti Válasznak adott interjújában. A lap a programigazgató mellett Gulyás Gergely fideszes parlamenti alelnököt is meginterjúvolta.

Kolosi elmondta, hogy szerinte nem igaz, hogy a csatornát hátrányosan érintő reklámadó elfogadása óta foglalkozik politikával a Híradójuk, korábban az RTL 2-n futó Híradójukban például részletesen tárgyalták a trafikügyet is. Hozzátette, hogy annak idején az első Orbán-kormánnyal is voltak vitáik a Heti hetessel kapcsolatban, mégsem vették le a műsort. Akkor nem tankkal jöttek ellenük a politikusok, most viszont igen. 

Emlékeztetett, hogy tavaly 8,9 milliárd forint adót fizettek a költségvetésbe, "az olyan lázári lelemények értelmezése meg, hogy az RTL gyarmattartó, sajnos meghaladja az én szellemi képességeimet". Arra az ellenzéki vádra, miszerint ha korábban is ilyen híradókat csináltak volna, nem nyer ilyen mértékben a Fidesz, úgy reagált, hogy akkor nem nyert volna, ha lenne politikai alternatíva.

Nemi szervét pörgető lény

"Az RTL-csoport nem fogadhat el egy olyan törvényt, amely a világon egyedülálló mértékű, ráadásul az RTL-re szabott adót tartalmaz, és ezzel sérti a piaci versenyt és a sajtószabadságot" - mondta a programigazgató. Gulyás ezzel szemben úgy látja, hogy az adóra egészségügyi termékadóként kell tekinteni, amit az okozott társadalmi kár miatt kell fizetni. Szerinte a jó ízlésű emberek politikai hovatartozástól függetlenül úgy gondolják, hogy "amit a kereskedelmi tévék produkáltak, annak mérlege összességében negatív".

Gulyás megemlíti VV Auréliót is, mint "nemi szervét pörgető lényt", emlékeztetve, hogy korábban a hasonló produkciók még az RTL főcsatornáján mentek. A politikus szerint az RTL "tud, ha akar", hiszen vannak szerinte színvonalas műsoraik is, melyek lényegesen színvonalasabbak, mint "a szerencsétlen közmédia hasonló műsorai". Azt is sérelmezi, hogy a csatorna Híradója szerinte a kormánypártokról kizárólag negatív híreket közöl, "elfogultságuk egyértelmű, ahogy az az adókivetésért való bosszúállás kicsinyes szándéka is".  

Gulyás szerint nem biztos, hogy veszteségessé fogják tenni az RTL-t, mert "a nyereséget egy multinacionális társaság úgy tünteti el, ahogy nem szégyelli". Kolosi meghívta a politikust a következő X-Faktorra is, aki ha ráér, lehet, hogy el is megy.

Rovatok