Index Vakbarát Hírportál

Újabb válaszcsapásra készül az RTL Klub

2014. június 27., péntek 22:34

Európai uniós és azon túli jogi fórumokra viszi az RTL Klub a kormánnyal folytatott adóvitáját, emelhetik a reklámtarifát - ezekről is beszélt a tévécsatorna főnöke, Dirk Gerkens.

A vezérigazgató a bne üzleti portálnak azt mondta, az RTL Klub soha nem csalt adót, csak tovább görgettek bizonyos veszteségeket, a cég könyvet egyébként minden évben auditáljaa a PwC nemzetközi könyvvizsgáló társaság.

Megismételte azt a véleményt, miszerint a reklámadót kifejezetten az RTL-re szabták, csak a csatornának kell ugyanis a bevételei után 40 százalékos adót fizetnie. 

Gerkens szerint a tulajdonosok "nincsenek olyan hangulatban", hogy a kivonulás mellett döntsenek, de az RTL magyaroszági vállalkozása a reklámadó miatt jövőre veszteséges lehet, az üzleti tevékenységet ezért át kell majd alakítani. A vezérigazgató szerint emelheti a cég a reklámtarifákat, amik amúgy is 33-50 százalékkal elmaradnak a lengyel és a cseh szinttől. De erről egyelőre még nem döntöttek.  

Arról viszont igen, hogy a bírósághoz fordulnak és nem csak Magyarországon, de külföldön is - de ennek részleteiről nem árult el többet Gerkens. Arra a kérdésre, hogy uniós szinten is jogorvoslathoz fordulnak-e, a vezérigazgató igennel válaszolt. Azt mondta, az EU-ban és az azon kívül is azt teszik. 

Rovatok