Index Vakbarát Hírportál

Távozik az Origo vezérigazgatója

2014. november 7., péntek 11:00

A Magyar Telekom Nyrt. bejelentette, hogy 2014. november 6-i hatállyal távozott a társaságtól Pataki Róbert üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes. Utódlásáról később születik döntés. Szintén távozott posztjáról Pukler Gábor, a Magyar Telekom Nyrt. innovációs és üzletfejlesztési igazgatója és Vaszily Miklós, az Origo Zrt. vezérigazgatója, írja az Origo. Arról, hogy a három vezető miért megy el a cégtől, nem közöltek részleteket.

Az Origo korábbi főszerkesztőjét, Sáling Gergőt idén júniusban menesztették, sajtóhírek szerint ebben politikai nyomásgyakorlás is közrejátszott. Helyére Pálmai L. Ákos, az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletág irányítója került. A szerkesztőség jelentős része nem értett egyet a döntéssel, sokan, köztük szinte a teljes politika rovat felmondott. Sáling menesztése után több tüntetés is lezajlott a döntés és a Magyar Telekom ellen. A cégnél belső vizsgálat is indult az ügyben. 

Vaszily Miklós akkor kiadott közleményében cáfolta, hogy politikai nyomás állt a háttérben, azt írta, hogy főszerkesztőváltás az integrált tartalom-előállítási stratégia megvalósításának érdekében történt. (Vaszily az Origo előtt az Index vezérigazgatójaként dolgozott.)

Rovatok