Index Vakbarát Hírportál

Lázár János levelét megírta

2015. február 25., szerda 13:24

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nehezményezte, hogy a Heti Válasz szerinte ellenséges hangot üt meg, amikor róla írnak munkatársai, ezért levélben jelezte nemtetszését.

A Heti Válasz szerint mindössze annyi történt, hogy Zsuppán András egy hétfő esti, a Rosta nevű rovatban megjelent bejegyzésben (Saját maga szerint is túl sok hatalma van már Lázárnak) idézte Lázár János önironikus parlamenti felszólalását. A miniszternek ez valamiért nem tetszett, és tollat ragadott:

Tisztelt Zsuppán András!

Jó ideje nem tartozom a Heti Válasz által futtatott politikusok közé, így megtisztelő, hogy a szerkesztőség a parlamenti mondataim között szemlézve idézi ironikus, önironikus gondolataimat. Mielőtt azonban elhamarkodott következtetéseket vonnának le, röviden segítenék az értelmezésben:

1. Sok munkám van, többet nem vállalok.

2. Igyekszem a nagy felelősségnek és feladataimnak megfelelni, ami egyedül lehetetlen lenne, ezért dolgozom az elmúlt 25 év államigazgatásának legjobb csapatával.

3. Aki ismer, tudhatja: soha nem ülök a babérjaimon, maximalista vagyok, mindig elégedetlen magammal és a velem dolgozókkal.

Mindennek azonban semmi köze nincs semmiféle hatalomhoz! A munkámat feladatként és szolgálatként fogom fel, amelyet igyekszem a legjobban elvégezni és teljesíteni. Hitem szerint csak ebben mérhető egy politikus sikere. 

A Heti Válasz és a valasz.hu cikkeiben mondataim tudatos félremagyarázása azért nem zavar, mert velem kapcsolatos ellenséges írásaik az elmúlt években csak megerősítették a választóimat, hogy ügyeiket és képviseletüket rám bízzák.

Lázár János

országgyűlési képviselő

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Rovatok